La Pulga Atomica

Iako je rekordnih 13 puta pogađao ''drvenariju'', Messi je najbolji strijelac LaLige

Prije toga najviše je pogađao okvir gola u sezoni 2014/2015, ukupno 12 puta. Budući je ova sezona praktično na polovini, ostaje mu još 17 prilika da osobni ''rekord'' i poveća.
Sport / Nogomet | 29. 01. 2018. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lionel Messi je u ovome trenutku najbolji strijelac španjolske LaLige i nastavi li ovim ritmom postizati golove, cijenjena nagrada Pichichi za najboljega strijelca ponovno je njegova.

Bilo bi još više zgoditaka na njegovome saldu ove sezone da nije ušao u jednu zanimljivu ''ljubavnu aferu'' s vratnicama i prečkama protivničkog gola - ukupno je do sada 13 puta pogađao ''drvenariju'', što mu je ujedno i osobni rekord. Prije toga najviše je pogađao okvir gola u sezoni 2014/2015, ukupno 12 puta. Budući je ova sezona praktično na polovini, ostaje mu još 17 prilika da osobni ''rekord'' i poveća.

Messi je prošle sezone okvir gola ukupno pogađao tek šest puta, a Cristiano Ronaldo je toliko puta pogodio okvir gola u dosadašnjem dijelu aktualne sezone.

Bude li najbolji strijelac u LaLigi, Messiju će to značiti petu nagradu Pichichi, čime će se izjednačiti s velikanima kao što su Di Stefano, Hugo Sanchez i Quini, odnosno samo jednu manje od legendarnog Telma Zarre.

Kopirati
Drag cursor here to close