Nema ga pa što?

Lionel Messi: Bez Neymara u timu naša je igra ujednačenija

"Njegov je odlazak značio promjenu načina naše igre. Izgubili smo puno potencijala u napadu, ali nam je to pomoglo u defanzivnom smislu".
Sport / Nogomet | 28. 01. 2018. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lionel Messi nikad nije imao problema po pitanju suradnje u napadu Barcelone s Luisom Suarezom, ali jednako tako može se kazati i po pitanju njegova razumijevanja s bivšim suigračem Neymarom.

Rezultat je to vrlo jednostavnog poretka stvari unutar tima Blaugrane: Messi je broj jedan, a svi se ostali imaju prilagoditi njemu i njegovoj magiji.

Nakon što je prošloga ljeta Neymar otišao u Paris Saint-Germain, činilo se da bi Barcelona ipak mogla biti slabija za igrača koji je po svojoj vještini igranja nogometa vrlo blizu Messija.

Ispostavilo se, međutim, da Barca ove sezone igra bolje i stabilnije nego protekle s Neymarom.

"Bez Neymara smo ujednačeniji", kazao je Messi za World Soccer.

"Njegov je odlazak značio promjenu načina naše igre. Izgubili smo puno potencijala u napadu, ali nam je to pomoglo u defanzivnom smislu".

"U srednjem redu smo dobro naouružani, a to čini obranu jačom", kaže Argentinac.

Engleski Chelsea sljedeća je velika prepreka i izazov Blaugrani na putu do jednog od ovogodišnjih ciljeva Katalonaca - europske krune.

Messi amatra kako je Chelsea jedan od tipičnih engleskih timova, koji su uvijek izazovan protivnik.

"Manchester City je u ovome trenutku jedan od najboljih timova na svijetu. Isto vrijedi i za PSG, ali ja ne bih izostavio ni Real Madrid. Nadalje, tu je i Bayern München, jedna sjajna ekipa koja se uvijek bori do kraja", kaže Messi o snazi potencijalnih protivnika u narednim fazama Lige prvaka.

U razgovoru za World Soccer Messi se osvrnuo i na sjajnu igru jednog od svojih suigrača, Samuela Umtitija, za kojega smatra da pruža vrhunske partije u Barceloni.

"On treningu pristupa na isti način kao i utakmicama. On ništa se ostavlja u rezervi, a izvan terena je jednako sjajna osoba. Kad vidim kako on trenira, nisam nimalo iznenađen onim što daje na terenu. Sve su njegove kvalitete pritom vidljive", oduševljeno će Messi o svome suigraču za kojega mnogi kažu kako je trenutačno najbolji srednji branič na svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close