Turnir otvaraju Senegal i Nizozemska

Hrvatska protiv Maroka u 11 sati

SP će se igrati na osam stadiona u pet katarskih gradova - Dohi, Lusailu, al-Wakrahu, al-Rayyanu i al-Khoru, a finalna utakmica je na rasporedu 18. prosinca na najvećem katarskom stadionu Lusail.
Sport / Nogomet | 02. 04. 2022. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekada je pravilo bilo da branitelj naslova otvara Svjetsko prvenstvo. Kasnije se situacija promijenila, pa je prvu utakmicu igrao domaćin, međutim u Kataru će stvari izgledati nešto drugačije. Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje počinje 21. studenog, reprezentacije i njihovi izbornici će imati jako malo vremena za pripreme, igrači će na turnir doći u pola sezone, satnica utakmica barem za one koji će ih gledati na TV-u će biti dosta rano.

SP će se igrati na osam stadiona u pet katarskih gradova - Dohi, Lusailu, al-Wakrahu, al-Rayyanu i al-Khoru, a finalna utakmica je na rasporedu 18. prosinca na najvećem katarskom stadionu Lusail. Međutim udaljenost među gradovima je jako mala kao nikada ranije. Ono što je zanimljivo, domaćin Katar neće prvi otvoriti natjecanje na SP-u.

Prvu utakmicu na turniru igraju Nizozemska i Senegal na stadionu Al Thumama od 13 sati. Utakmicu domaćina Katara protiv Ekvadora, organizator je stavio po rasporedu od 17 sati prvog dana turnira, no prije njih na teren će još i Engleska i Iran.

Hrvatska niti jednu od tri utakmice skupine neće igrati u večernjem terminu, a SP Hrvati otvaraju protiv Maroka 23. studenog u 11 sati po našem vremenu na stadionu Al Bayt u Al Khoru.Četiri dana kasnije svjetskim doprvacima slijedi ogled protiv Kanade u 17.00 na stadionu Khalifa International u Dohi, a nastup u skupini Hrvatska će zaključiti 1. prosinca u 16 sati protiv Belgije na stadionu Ahmad Bin Ali u Al Rayyanu.

Utakmice u fazi po skupinama će se igrati u četiri termina dnevno, od 11:00, 14:00, 17:00 i 20:00 sati po našem vremenu, a sve utakmice posljednjeg kola u skupini će se igrati u isto vrijeme, s terminima početka od 16:00 i 20:00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close