Dalić zadovoljan

"Sve je ispalo po željama, najvažnije je proći skupinu"

"Ma zadovoljan sam, Prva je s Marokom pa zatim s Kanadom. Za kraj slijedi okršaj s Belgijom. Ponavljam, znamo što nam je činiti, nikoga ne smijemo podcijeniti. Idemo korak po korak. Optimističan sam, vjerujem u nas".
Sport / Nogomet | 01. 04. 2022. u 22:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Zlatko Dalić

Izvučen je ždrijeb za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a Hrvatska je dobila solidnu skupinu - Belgiju, Maroko i Kanadu.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić dao je svoje viđenje ždrijeba.

"Uglavnom sam zadovoljan, ne možemo očekivati laganu skupinu, ipak ovdje sudjeluju najbolje reprezentacije svijeta. Belgija je tri godina bila prva na Fifinoj ljestvici, Kanada je izdominirala u kvalifikacijama – pobijedili su SAD i Meksiko i bili prvi. A što se Maroka tiče, njih vodi Vaha, znam kakav je to trener. Najuspješniji izbornik općenito, kvalificirao se sa četiri reprezentacije na Svjetsko prvenstvo. Ali mi smo spremni, znamo što nam je cilj", započeo je Dalić u razgovoru za HRT.

Osvrnuo se na raspored – Hrvatska otvara protiv Maroka.

"Ma zadovoljan sam, Prva je s Marokom pa zatim s Kanadom. Za kraj slijedi okršaj s Belgijom. Ponavljam, znamo što nam je činiti, nikoga ne smijemo podcijeniti. Idemo korak po korak. Optimističan sam, vjerujem u nas", rekao je Dalić.

Priznao je koju reprezentaciju jedinu nije želio u grupi.

"Francusku, često igramo s njima, a sve drugo je više manje po željama. Spremni smo, ne možemo biti nezadovoljni", priznao je hrvatski izbornik

Prokomentirao je i dvije prijateljske utakmice koje su Vatreni odigrali u Dohi.

"Proveli smo ovdje lijepih 7-8 dana s reprezentacijom, upoznali smo se s uvjetima i vremenom, to će nam dobro doći za kasnije", rekao je izbornik Vatrenih.

Priznao je i koliko je 3-5-2 ozbiljna opcija za Svjetsko prvenstvo.

"Rekao sam da ćemo probati, još ćemo to isprobati u Ligi nacija, no bitno da svi budu zdravi i spremni. Zaista vjerujem u našu reprezentaciju neovisno o sistemu. Znamo što želimo", rekao je Zlatko pa otkrio ciljeve:

"Bit ćemo skromni, idemo korak po korak. Najvažnije je proći grupu".

Kopirati
Drag cursor here to close