Dijaspora na potezu

Hrvati u Njemačkoj na mukama: Ulaznica malo, njih pola milijuna

Na raspolaganju će biti milijun ulaznica za navijače 21 reprezentacije koje će tada imati svoje mjesto u turniru.
Sport / Nogomet | 27. 11. 2023. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bliži se Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. Prvi krug prodaje ulaznica nedavno je završen i pravi sretnici dobili su vrijedne papiriće, no ništa nije gotovo za one koji su ostali bez njih u prvom UEFA ždrijebu.

UEFA je najprije pustila navijače da se prijave za određeni broj ulaznica, iako se još uvijek ne zna gdje će reprezentacije igrati i protiv koga, to ćemo saznati u ždrijebu 2. prosinca, a ono što je hrvatskim navijačima puno bitnije stiže 4. prosinca.

Samo online

Krovna europska organizacija otvara proces prijava za navijače čije reprezentacije sudjeluju na prvenstvu. Prodaja se vrši isključivo preko interneta, prenosi Gol.hr. 

Na raspolaganju će biti milijun ulaznica za navijače 21 reprezentacije koje će tada imati svoje mjesto u turniru.

Sljedeći krug prodaje ulaznica bit će pokrenut sljedeće godine, za navijače triju reprezentacija koje će se plasirati na Euro kroz doigravanje koje je na rasporedu od 21. do 26. ožujka.

Cijene ulaznica kreću se od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje opcije gledanja finalne utakmice koja će biti odigrana 14. srpnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Plasman Vatrenih automatski je značio i neviđenu ludnicu među brojnim hrvatskim navijačima. Prema procjeni, oko pola milijuna Hrvata živi samo u Njemačkoj i vjerojatno svaki treći Hrvat želi pogledati svoju domovinu na velikom natjecanju.

Puno razočaranih

Kada tome pridodamo nekoliko stotina tisuća Hrvata koji žive u Hrvatskoj, a planiraju put na Euro, brojka zainteresiranih zadaje glavobolju HNS-u i UEFA-i.

No ne treba zaboraviti ni Hrvate u Austriji i Švicarskoj, tamo ih je također ogroman broj i vjerojatno bi samo oni mogli napuniti svaki stadion na prvenstvu.

Nažalost, bit će puno onih razočaranih koji će ostati bez ulaznica. Realno je očekivati da će na svakoj utakmici Hrvatske biti više od 20 tisuća naših navijača, ogromna brojka za dobru atmosferu, no i dalje dosta mala da bi zadovoljila sve zainteresirane.

Euro će se igrati na deset stadiona, polufinale će se igrati u Münchenu i Dortmundu, a finale u Berlinu.

Hrvatska će nakon ždrijeba u subotu saznati i u kojim će gradovima igrati, a onda počinje povijesni kaos borbe za ulaznice.

Ogroman broj Hrvata očekuje se u gradovima domaćinima i bez ulaznica. Svi će htjeti barem osjetiti tu atmosferu, iako neće biti na stadionu. Velik je to ispit i za policiju, trebat će osigurati sigurnost u tako velikoj masi.

Kopirati
Drag cursor here to close