Značajno priznanje

Hrvat najbolji europski trener za razvoj mladih igrača!

U uvjetima u kojima radi, Čabraja odrađuje sjajan posao i definitivno je – i u svom klubu! - strahovito podcijenjen. Počevši od plaće, pa nadalje...
Sport / Nogomet | 28. 11. 2023. u 19:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lokomotivin trener Silvijo Čabraja na vrhu je popisa najboljih europskih trenera za razvoj mladih igrača!

Objavljeno je to na nogometnom portalu Transferroom, uz obrazloženje da je čak 95 posto igrača koje Čabraja stavlja u momčad prošlo kroz Lokomotivinu omladinsku školu, direktor koje je, podsjetimo, brat trenera prve momčadi Lokosa, Jurica Čabraja.

Podcijenjen 

Teče treća sezona otkad je Čabraja preuzeo Lokose i od svojih postulata nije ni jednom odstupio, promovirao je niz mladih igrača, neki su od njih već i napustili Kajzericu u bogatim transferima, a odštete su napunile klupsku blagajnu, prenose Sportske novosti

Transferroom je prilikom sastavljanja rang-liste koristio ove kriterije: prosječna dob početnog sastava, postotak minuta koji trener daje igračima mlađima od 24 godine, kao i broj debija mladih igrača u utakmicama prve momčadi.

Prosječna dob Lokomotivinih igrača je 22.9 godina, a mlađi od tog prosjeka su Marin Šotiček, Moreno Živković, Art Smakaj, Viktor Kanižaj, Fabijan Krivak, Nikola Čavlina, dok je Indrit Tuci u rujnu navršio 23 godine.

Podsjetimo da su do rujna Lokosi bili Luka Stojković i Lukas Kačavenda, a 21-godišnjak Ibrahim Aliyu proljetos je otišao u SAD...

U vrhu 

U uvjetima u kojima radi, Čabraja odrađuje sjajan posao i definitivno je – i u svom klubu! - strahovito podcijenjen. Počevši od plaće, pa nadalje...

No, njegov uspješni rad i promocija mladih igrača nisu prošli nezapaženo, pa je Čabraja osvanuo na vrhu popisa europskih trenera koji najviše vjeruju mladim igračima i od njihova talenta stvaraju i opipljivu vrijednost.

Iza Čabraje su, eto, brojni treneri renomiranih i neusporedivo bogatijih klubova, a od elitnih klubova, među deset najboljih je samo Gerhard Struber, trener Red Bull Salzburga, kluba poznatog po razvoju mladih igrača.

Ali, uz drukčiju filozofiju - Austrijanci, naime, kupuju mlade talente iz cijeloga svijeta, pa su tako, podsjetimo, od Lokosa otkupili i Roka Šimića, koji je prošao juniorski staž kod Silvija Čabraje.

Kopirati
Drag cursor here to close