Premiership

Hogdson krenuo u 41. u sezonu, Brighton uvjerljiv

Sheffield United Anela Ahmethodžića je također na startu sezone poražen. 41. u karijeri trenera Roya Hodgsona koji je prije tri dana proslavio 76. rođendan. Ovo je danas za Roya bila 1242. kao šefa neke ekipe.
Sport / Nogomet | 12. 08. 2023. u 18:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao da je ovo sama završnica prošle sezone. Barem kada se pogledaju rezultati utakmica koje su danas odigrane u Premiershipu. U četiri susreta samo je Brighton slavio kao domaćin i to vrlo uvjerljivo. West Ham je uzeo bod, dok su Everton i Sheffield United poraženi na svom terenu.

Brighton je nastavio svoju priču nakon sjajne prošle sezone. Luton koji se našao u elitnom društvu nakon 31 godine, neće po dobrom pamtiti ovaj susret. Iako je utakmici rezultatski bila otvorena većim dijelom. Domaći su poveli golom Solly March je pogodio u 35. minuti. João Pedro koji je došao iz Watforda za 30 milijuna funti je iskoristio penal nakon prekršaja kapetana Lutona Toma Lockyera.

Gost su uzvratili devet minuta prije kraja, najbolji strijelac prošle sezone Carlton Morris realizirao još jedan jedanaesterac, ovaj put dosuđen za Luton igranje rukom Lewisa Dunka. Ipak samo četiri minute poslije Adingra golom lomi goste, dok je osamnaestogodišnji irski internacionalac Evan Ferguson zabio za konačnih 4:1 u 95. minuti.

Nogometaši West Hama nisu imali sreće na gostovanju kod Bournemoutha. Tri puta su pogađali okvir gola. Tomas Soucek i Lucas Paqueta su po jednom pogodili stativu, Joe Rothwell iz velike udaljenosti prečku. Za razliku od svojih suigrača, Jarrod Bowen je zabio gol za 0:1, ali je Bournemouth spasio Solanke osam minuta prije kraja utakmice.

Fulham je na Goodisonu uzeo puni plijen. Rezervista Bobby de Cordova-Reid je zabio na dodavanje Andreasa Pereire. Imali su igrači Evertona svoje šanse, međutim Neal Maupay, Doucoure i Nathan Patterson nisu bili precizni. Nešto je obranio i golman Fulhama.

Sheffield United Anela Ahmethodžića je također na startu sezone poražen. 41. u karijeri trenera Roya Hodgsona koji je prije tri dana proslavio 76. rođendan. Ovo je danas za Roya bila 1242. kao šefa neke ekipe. Za Crystal Palace prva bez Wilfrieda Zahe nakon sezone 2013/14. Jordan Ayew je ubacio u 49.minuti, a gol za trijumf gostiju je djelo Odsonne Edouarda. Anel Ahmethodžić je upisao danas svoj prvi nastup u Premiershipu, odigrao je cijelu utakmicu.

Kopirati
Drag cursor here to close