Razlozi...

Hoeneß: Braco i Oliver su jednostavno morali otići

"Istina je da moramo biti kritični prema Nagelsmannu nakon loših rezultata u zadnje vrijeme, ali otpustiti trenera deset dana prije derbija prvenstva s Borussijom je pogrešno", pojasnio je Hoeneß.
Sport / Nogomet | 03. 06. 2023. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su otkazi Hasanu Salihamidžiću i Oliveru Kahnu postali prošlost, u medijima se još uvijek priča o razlozima zbog kojih je uprava Bayerna povukle određene poteze. Sada je progovorio Uli Hoeneß, još jedna velika legenda kluba. Hoeneß je u intervju za Süddeutsche Zeitung opisao kako je otpustio Kahna i Bracu Salihamidžića.

"Nevjerojatno, ali ni ja ni predsjednik Herbert Heiner nismo znali baš ništa o tome da se sprema otkaz treneru Julianu Nagelsmannu. To je neprihvatljivo. Dan prije nego što će Nagelsmann biti otpušten, Braco mi je stajao na vratima i rekao: "Želimo to napraviti i već smo to odlučili." Dakle, on i Oliver, bez znanja i konzultacija s nama iz vrha kluba. Na to sam rekao Hasanu:

"Istina je da moramo biti kritični prema Nagelsmannu nakon loših rezultata u zadnje vrijeme, ali otpustiti trenera deset dana prije derbija prvenstva s Borussijom je pogrešno. Drugo, ako baš inzistirate na otkazu treneru, to se mora izvesti da bude potpuno korektno i diskretno. Kao što je poznato, završilo je upravo suprotno. Braco i Oliver su zabrljali toliko da su na svoju ruku otpustili trenera. Novinari su saznali o otkazu Nagelsmannu ne samo prije igrača nego i prije trenera. On je o tome pročitao iz medija dok je tijekom prvenstvene pauze skijao u Austriji. Ne možemo odluke tako važne za budućnost donositi ovisno o tome hoće li Dortmund zabiti za pobjedu i naslov u 97. minuti ili ne. Ne ide to tako. Braco i Oliver su jednostavno morali otići kako god Bundesliga završila", pojasnio je
Hoeneß.

Kopirati
Drag cursor here to close