Prva HNL

Dinamo do pobjede u 90. minuti, Rijeka sigurna protiv Varaždina

Nogometaši Dinama pobijedili su na maksimirskom stadionu Osijek 2-1 (1-0) u derbi utakmici 16. kola SuperSport HNL-a, a gol odluke postignut je u 90. minuti.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2023. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: GNK Dinamo / Igrači zagrebačkog Dinama

Dinamo je poveo u 24. minuti kada je strijelac bio Marko Bulat. Osječani su izjednačili preko 17-godišnjeg Antona Matkovića u 76. minuti, ali još jednom ove sezone Dinamo je Osijek pobijedio u finišu. U 90. minuti strijelac za 2-1 bio je Gabriel Vidović.

Ranije ove sezone Dinamo je na Opus Areni slavio 3-2 i to golovima Brune Petkovića iz jedanaesteraca u 87. i 99. minuti.

Upravo se Petković nakon ozljede vratio na terene ove subote te je odigrao cijelu utakmicu.

Relativno brzo Dinamo je i poveo, a nakon akcije Mišića, Petkovića i Špikića s ruba šesnaesterca je za 1-0 pogodio Bulat.

Poravnanje je stiglo sredinom drugog poluvremana, kada je 17-godišnji osječki igrač Matković, na dodavanje Pušića, zaobišao Zagorca i pogodio za 1-1.

Veliko slavlje na Maksimiru je uslijedilo u 90. minuti kada je Vidović postigao pogodak vrijedan tri boda za 2-1, na dodavanje Ljubičića.

Video: DINAMO vs OSIJEK 2:1 (16. kolo, SuperSport HNL 23/24)

Nogometaši Rijeke uspješno su obavili zahtjevno gostovanje kod Varaždina gdje su, u sklopu 16. kola SuperSport HNL-a, slavili s 2-0 (1-0).

Prvi pogodak za Rijeku postigao je Emmanuel Banda u 13. minuti, dok je početkom drugog poluvremena, u 53. minuti, Luka Škaričić pogodio vlastitu mrežu za konačnih 2-0.

Inače, Rijeka je na ovom gostovanju morala igrati bez dvojice svojih najboljih igrača, hrvatskih reprezentativaca Marka Pjace i Marca Pašalića.

Povela je Rijeka u 13. minuti nakon što je odlično asistirao Fruk, a iz blizine je precizan bio Banda za vodstvo gostiju.

Za konačni rezultat u 53. minuti pomogao im je domaći igrač Škaričić koji je atraktivno glavom zabio autogol za 2-0 Rijeke.

Sažetak utakmice OVDJE

     
       Standings provided by Sofascore     

 

Kopirati
Drag cursor here to close