Neće dugo biti bez kluba

Hoće li Mourinho naslijediti Xavija?

Mourinho je dobio otkaz u Romi koju je vodio dvije i pol godine, a Mendes je ideju predložio predsjedniku Barcelone Joanu Laporti.
Sport / Nogomet | 17. 01. 2024. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proslavljeni menadžer Jorge Mendes ponudio je svom štićeniku Joseu Mourinhu da naslijedi Xavija Hernandeza i postane novi trener Barcelone, piše El Nacional.

Mourinho je dobio otkaz u Romi koju je vodio dvije i pol godine, a Mendes je ideju predložio predsjedniku Barcelone Joanu Laporti.

Kao razlog se navodi činjenica da se Katalonci nalaze tek na četvrtom mjestu La Lige, dok su nedavno u finalu Superkupa izgubili od Real Madrida rezultatom 4:1.

Mourinho je na početku trenerske karijere bio pomoćnik Sir Bobbyja Robsona i Louisa Van Gaala upravo u Barceloni, a kao glavni trener vodio je kasnije Benficu, Leiriju, Porto, Chelsea, Inter, Real, Manchester United i Tottenham.

S druge strane, Xavi je 2021. preuzeo Barcelonu i ugovor mu vrijedi do kraja sezone 2025.

Do sada je na klupi proveo 118 utakmica i s ekipom je osvojio španjolsko prvenstvo i španjolski superkup u sezoni 2022./23.

Podsjetimo, Barcelona se nalazi tek na četvrtom mjestu La Lige te zaostaje za vodećom Gironom osam bodova. Ispred su još Real Madrid i Athletic Bilbao.

 

Kopirati
Drag cursor here to close