Milijun više uvijek dobro dođe...

Hoće li Dortmund izgubiti 18-godišnjeg talenta bez odštete?

Moukoko trenutno u Borussiji zarađuje 1,8 milijuna eura godišnje, a u novoj ponudi primanja bi mu porasla na šest milijuna po sezoni. No, navodno, njegovi menadžeri traže barem sedam milijuna.
Sport / Nogomet | 26. 12. 2022. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Youssoufa Moukoko

Borussia Dortmund se priprema za burno ljeto koje će uslijediti povodom interesa brojnih velikih klubova za njihove mlade igrače.

Gotovo je sigurno da će mlada engleska zvijezda Jude Bellingham napustiti Dortmund na ljeto, a pitanje jest hoće li se isto dogoditi s 18-godišnjim napadačem Youssoufom Moukokom.

Dok je sigurno da će Dortmund za Bellinghama zaraditi velik novac, možda i rekordan za klub, upravo suprotno moglo bi se dogoditi s Moukokom. Naime, njemu ugovor istječe na kraju sezone, a trenutno odbija potpisati novi po znatno povoljnijim uvjetima.

Njemački mediji izvještavaju kako Moukoko trenutno zarađuje 1,8 milijuna eura godišnje, a u novoj ponudi primanja bi mu porasla na šest milijuna po sezoni. No, navodno, njegovi menadžeri traže barem sedam milijuna.

Bild je nedavno citirao mladog napadača koji kaže kako neće dozvoliti "da ga se stavlja pod pritisak".

Moukoko je bio član njemačke reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a činjenica da već od siječnja može pregovarati sa zainteresiranim klubovima čini čelnike Borussije nervoznima.

Mnogi klubovi su već pokazali interes, a nekima od njih poput Chelseaja neće biti problem platiti sedam milijuna eura plaće za igrača od kojeg se očekuje lijepa karijera.

Međutim, mladi igrači često se zanesu 'čarobinim' pričama svojih agenata i savjetnika, tako da ponekad i posrnu. Primjer Jadona Sancha može biti Moukoku signal za uzbunu, ali vjerojatno mu ljudi iz savjetničkog tima najčešće spominju primjer Haalanda.

Naime, dok je Sancho u Manchester Unitetdu potpuno izgubljen, norveška mlada zvijezda Haaland u plavom dijelu istoga grada nastavio je s odličnim igrama...

Kopirati
Drag cursor here to close