Nakon utakmice Slavena i Hajduka

HNS prijavio Brunu Marića

HNS je otkrio i da je prijavio Brunu Marića Disciplinskoj komisiji HNS-a zbog izjava u emisiji nakon utakmice.
Sport / Nogomet | 16. 11. 2022. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je proteklog vikenda pomoćni sudac Ante Marić pogođen predmetom koji je doletio s tribine na utakmici Slavena i Hajduka (2:2), oglasio se Hrvatski nogometni savez i oštro osudio napad na suca. HNS je otkrio i da je prijavio Brunu Marića Disciplinskoj komisiji HNS-a zbog izjava u emisiji nakon utakmice.

"Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje bacanje predmeta na pomoćnog suca Antu Marića na utakmici Slaven Belupo – Hajduk, a pritom pozivamo sve aktere domaćeg nogometa da svojim ponašanjem i izjavama ne podižu dodatno nepotrebne tenzije''.

''Hrvatski nogometni savez zahvaljuje sudačkoj ekipi predvođenoj glavnim sucem Antom Čulinom, a posebno pomoćnom sucu Anti Mariću, na iskazanoj hrabrosti da utakmicu uspješno privedu kraju, nakon što je pomoćnik Marić dva puta pogođen predmetima bačenima s gostujućeg dijela tribine na kojoj su bili smješten navijači HNK Hajduk''.

''HNS oštro osuđuje takvo ponašanje jer smatramo neprihvatljivim da se bilo kakvo nezadovoljstvo iskazuje verbalnim, a posebno ne fizičkim nasiljem. Disciplinska tijela HNS-a donijet će odluku o ovom slučaju, a pozivamo i odgovarajuće institucije države da identificiraju te procesuiraju počinitelja ovog fizičkog napada s obzirom na to da postoje fotografije i videozapis tog incidenta'', istaknuli su.

''Nadalje, HNS još jednom poziva sudionike domaćeg nogometa da kroz svoje izjave poštuju druge aktere – suce, igrače, trenere, klubove, navijače, medije i Savez jer time poštuju djelatnost kojom se bave. Vjerujemo da svatko svoj posao radi najbolje što može, u interesu svoje struke i organizacije koju predstavlja'', zaključili su, prenosi Index.hr.

Bruno Marić o Karoglanu

Izjave trenera nakon utakmice... Gospodin Karoglan, on je 82. godište, on nema pojma kako se sudilo u Jugoslaviji. To samo govori o njemu. Nije mu bilo suđenje kao u bivšoj Jugoslaviji kad je taj isti sudac donio pogrešnu odluku u njegovu korist protiv Varaždina. To je licemjerstvo, huškanje, populističke izjave u kojima traži alibi za svoj neuspjeh. Ali neće mu to uspjeti, nisu ljudi ludi.

Možda bi bilo bolje da je ostao uzeti koji savjet od Zekića nakon utakmice. Mi nismo suci kao u bivšoj Jugoslaviji. Kvalificirati nas na ovaj način mogu samo oni koji su neuspješni. Mi im to nećemo dopustiti. Mogao se barem ispričati sucu za ono što se dogodilo. Ovi navijači, nisu svi takvi, to je nekolicina, ali oni su počeli terorizirati cijeli hrvatski nogomet. Moj pomoćni sudac se boji izaći kupiti novine. Gle nesreće, još se preziva Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close