Transfermarkt

Oni čine listu od deset najvrjednijih igrača u HNL-u

Popis 10 najskupljih igrača u HNL-u počinje sa sjajnim Lukom Ivanušecom, njegova vrijednost iznosi 12.5 milijuna eura, što je pad od jedan milijun u odnosu na prošle podatke.
Sport / Nogomet | 23. 03. 2022. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Luka Ivanušec

U nikad zanimljivijem HNL-u četiri kluba nalaze se u neizvjesnoj utrci za prvaka Hrvatske, a njihove momčadi pune su kvalitete.

Dinamo je daleko najvrjednija momčad u HNL-u, prema procjeni uglednog Transfermarkta vrijedi oko 97,45 milijuna eura. Na drugom mjestu s duplo manjom vrijednošću nalazi se Hajduk, 40,95 milijuna eura, treći je po vrijednosti Osijek s 35 milijuna, a četvrta Rijeka s 27 milijuna eura.

Kada gledamo igrače pojedinačno, Dinamo tu opet dominira što je i očekivano s obzirom na to da klub već nekoliko sezona uspješno predstavlja Hrvatsku u europskim natjecanjima.

Ipak i navijači Dinama ne mogu biti previše zadovoljni, samo dvojici nogometaša, mladima Šutalu i Baturini porasla je vrijednost u odnosu na zadnje ažuriranje podataka Transfermarkta.

Popis 10 najskupljih igrača u HNL-u počinje sa sjajnim Lukom Ivanušecom, njegova vrijednost iznosi 12.5 milijuna eura, što je pad od jedan milijun u odnosu na prošle podatke.

Drugo mjesto pripalo je njegovom suigraču iz napada Mislavu Oršiću, vrijednom 11 milijuna, analizira HRT.

U prvih pet nalaze se još tri igrača Dinama, redom Dominik Livaković, Arijan Ademi i Bruno Petković.

Najbolji strijelac HNL-a i po mnogima najbolji igrač ove sezone Marko Livaja ostvario je najveću tržišnu vrijednost u svojoj karijeri i sada vrijedi 6,5 milijuna eura što je dovoljno za šesto mjesto na popisu najskupljih igrača HNL-a.

Na sedmom mjestu nalazi se novo pojačanje Osijeka Kristijan Lovrić, a to mjesto dijeli s braničima Dinama, Josipom Šutalom i Rasmusom Lauritsenom.

Deseto mjesto dijele Bartol Franjić i mladi krilni napadač Hajduka Stipe Biuk, vrijednost im je procijenjena na 4,5 milijuna eura.

Zanimljivo je kako je najvrjedniji igrač Rijeke Robert Murić tek na 16. mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close