Posljedice poraza

HNL ispao iz 20 najjačih liga Europe

Hajduk je ispao već na prvoj stepenici, Osijek je napravio korak više, ali završio svoju europsku avanturu u 3. pretkolu dok je Rijeka trajala do play offa.
Sport / Nogomet | 27. 10. 2023. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koeficijent HNL-a u slobodnom je padu. Nakon drugog uzastopnog poraza Dinama, jedinog hrvatskog predstavnika u Europi ove jeseni, HNL je ispao iz kruga 20 najboljih liga starog kontinenta. Hrvatska liga skliznula je za jedno mjesto, a HNL su na Uefinoj ljestvici preskočili su Poljaci koji k tome ove jeseni imaju dva predstavnika u Europi.

Hajduk je ispao već na prvoj stepenici, Osijek je napravio korak više, ali završio svoju europsku avanturu u 3. pretkolu dok je Rijeka trajala do play offa. A sada ni Dinamo više ne vuče nacionalni koeficijent. Po ostvarenom učinku u aktualnoj sezoni HNL je na rangu prošle godine, ali s dvostruko manje osvojenih bodova u odnosu na sezonu 2021./22.

S druge strane pobjeda Viktorije Plzen na Maksimiru poboljšala je koeficijent Češke koja je preskočila Dance i trenutno su 13. liga po Uefinom rankingu. U Top 25 dogodila se samo još jedna promjena, na 15. poziciji Uefine liste više nije Srbija nego Norveška, prenose Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close