Gorica piše povijest

Novi poraz: Jakirović s Dinamom sve dublje tone

Nogometaši Gorice u susretu su 12. kola HNL-a na svom terenu svladali Dinamo s 2-1 (0-0) i tako ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu protiv zagrebačkog kluba u povijesti.
Sport / Nogomet | 21. 10. 2023. u 23:45 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo je poveo golom Arijana Ademija (63), ali Gorica je okrenula preko Nikole Vujnovića (70) i Ante Mateja Jurića (90+2).

Prvo poluvrijeme ponudilo je siromašan nogomet, Dinamo je imao 67 posto posjeda lopte, ali uspio je stvoriti tek jednu priliku u 8. minuti kada je udarac Ljubičića lijepo obranio Banić.

S druge strane, Gorica je bez problema održavala balans o čemu govori i samo jedan prekršaj domaćih igrača u prvih 45 minuta, dok je jedinu priliku stvorila u 24. minuti kada je Blummel slabo šutirao pa je Nevistić uhvatio loptu.

Dinamo je u razdoblju od 57. do 60. minute tri puta opasno zaprijetio. Prvo je prizemni udarac Bulata sa 16 metara zaustavio Banić, zatim je dva puta pucao Baturina, prvo je sa 16 metara bio malo neprecizan da bi njegov snažan udarac s 25 metara atraktivno obranio Banić.

Ti pokušaji su, pokazalo se, bili uvertira u vodeći pogodak kojega je postigao kapetan Ademi. Bulat je odlično prošao po lijevoj strani, a onda povratnom loptom uposlio Ademija koji je uputio udarac s 15 metara. Lopta je nakon udarca odskočila od trave i dobila neobranjivu parabolu kojom je preletjela Banića i odsjela u mreži.

Gorica je izjednačila sedam minuta poslije, Munksgaard je ubacio s desnog boka, Jurić je glavom spustio loptu na udarac netom ušlog Vujnovića koji je snažnim udarcem "probio" Nevistića.

Dinamo je potom ponovno "stisnuo", ali nije stvorio niti jednu pravu priliku. Štoviše, u sudačkoj nadoknadi je Gorica postigla pobjednički pogodak.

Soldo je sjajno "podvalio" loptu za Jurića koji je pravodobno utrčao u kazneni prostor i onda još jednom svladao Nevistića.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close