Ajax opet izgleda sjajno

Haller poput Cristiana Ronalda

Haller je postao nogometaš koji je najbrže došao do desetog gola u jednoj sezoni Lige prvaka, istovremeno je zabio gol u svakoj utakmici grupne faze Lige prvaka što je ranije uspjelo samo Cristianu Ronaldu.
Sport / Nogomet | 08. 12. 2021. u 00:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ovoj skupini je sve bilo jasno i prije zadnjeg kola. Ajax, kao prvi te Sporting, kao drugi, nastavljaju sezonu u Ligi prvaka, dok će dortmundska Borussia kao treća igrati Europsku ligu.

Ajax je u Amsterdamu pobijedio Sporting 4:2 i tako došao do savršenih šest pobjeda u skupini. Borussia je svladala Bešiktaš u Dortmundu 5:0 uz po dva gola Reusa i Haalanda (te jedan Malena). Borussiji svoj put po Europi nastavlja kroz Europsku ligu koja bi mogla ovog proljeća mogla biti itekako zanimljiva.

Ako rezultatski utakmice nisu imale svoju težinu, ono što je napravio Sebastien Haller svakako jeste. Na samom početku susreta Ajax - Sporting Haller je realizirao jedanaesterac za 1:0 nizozemske momčadi čime je došao do desetog ovosezonskog gola u Ligi prvaka. Time je postao i prvi strijelac Lige prvaka ove sezone (na drugom mjestu je Lewandowski s devet).

Međutim, ono što je puno važnije ili zanimljivije Haller je postao nogometaš koji je najbrže došao do desetog gola u jednoj sezoni Lige prvaka. Za to mu je trebalo tek osam minuta šeste utakmice. Haller je tako zabio gol u svakoj utakmici grupne faze Lige prvaka što je ranije uspjelo samo Cristianu Ronaldu u sezoni 2017./18.

Kopirati
Drag cursor here to close