Stroj za golove

Haller s dva pogotka Bešiktašu dostigao Lewandowskog

S obzirom da je do brojke od devet pogodaka stigao nakon samo pet utakmica u LIgi prvaka, 27-godišnji Haller je postao prvi nogometaš kojem je to pošlo za rukom.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2021. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postigavši oba gola u pobjedi Ajaxa 2-1 protiv Bešiktaša, Sebastien Haller je dostigao napadača Bayerna Roberta Lewndowskog na ljestvici strijelaca Lige prvaka. Obojica su postigla po devet golova.

Iza njih je napadač RB Leipziga Christopher Nkunku sa sedam golova, dok su zvijezde Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo i Liverpoola Mohamed Salah zabili po šest pogodaka.

Koliko je Haller efikasan pod redateljskom palicom Erika Ten Haga, najbolje se vidi iz statističkog podatka koji smješta ovog momka u sam vrh strijelaca Lige prvaka, čak i u odnosu na čitave ekipe.

Primjerice, u Ajaxovoj skupini C Sporting ima devet, Dortmund četiri a Bešiktaš samo tri postignuta gola, pa se može slobodno reći kako je Haller uspješniji od obje ekipe zajedno.

Također, zabijao je više od Intera, Barcelone, Benfice, Lillea i Salzburga.

Inače, s obzirom da je do brojke od devet pogodaka stigao nakon samo pet utakmica u Ligi prvaka, ovaj 27-godišnjak je postao prvi nogometaš kojem je to pošlo za rukom.

Zanimljivo, Haller je prethodno bio igrač West Hama, koji ga je kupio za 50 milijuna eura od Eintrachta, ali se u Londonu nije snašao pa je u Ajax prešao za upola manji iznos. U Amsterdamu se zato itekako snalazi...

Ljestvica strijelaca:

9 - Haller (Ajax), Lewandowski (Bayern Munchen)
7 - Nkunku (RB Leipzig)
6 - Cristiano Ronaldo (Manchester United), Salah (Liverpool)
5 - Benzema (Real Madrid)
4 - Goncalves (Sporting Portugal), Mahrez (Manchester City), Sané (Bayern Munich)
3 - Adeyemi (RB Salzbourg), Dybala (Juventus), Džeko (Inter), Gabriel Jesus (Manchester City), Griezmann (Atletico Madrid), Messi (PSG), Nunez (Benfica), Paulinho (Sporting), Vanaken (Club Bruges)...

Kopirati
Drag cursor here to close