Izgledaju opet jako dobro

Ajax prodaje ali Ajax pobjeđuje

Prije dvije godine, na kraju sezone za više od 170 milijuna eura, Ajax je prodao dva najveća talenta i najbolja igrača, Frenkieja De Jonga i kapetana Matthijs De Ligta. Uskoro su klub napustili Hakim Ziyech, Donny Van De Beek i Lasse Schone.
Sport / Nogomet | 04. 11. 2021. u 08:10 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ima sezona kada stvari ne idu prema planu, ali je Ajax uvijek tu negdje. Jedan od onih klubova za kojeg ne morate navijati, ali
nekako trebate poštovati. Ako ništa drugo onda zbog povijesti i igrača koji su igrali u ovom klubu.

Za mnoge je Ajax ustvari velika enigma. Mnogi se pitaju kako Ajax uporno prodaje svoj najbolje igrače i jednako tako pronalazi, izbacuje na površinu nove. Prije dvije godine, na kraju sezone za više od 170 milijuna eura, Ajax je prodao dva najveća talenta i najbolja igrača, Frenkieja De Jonga i kapetana Matthijs De Ligta. Uskoro su klub napustili Hakim Ziyech, Donny Van De Beek i Lasse Schone. Nije bilo panike, pogrešnih poteza.

Iz akademije su došla sadašnja dva prvotimca Jurrien Timber i Ryan Gravenberch, a tu je nekolicina nekin novih madih lica poput Danila, Anthonyja, Marthe, Daramyja, Taylora koje je sjajno uklopio
Erik Ten Hag.

Takav Ajax drži prvo mjesto u prvenstvu s pomalo nestvarnom gol-razlikom 37:2, u 11 utakmica upisao je osam pobjeda, uz samo jedan poraz. Ista stvar je u Ligi prvaka. Četiri utakmice, svih 12 bodova uz gol razliku 14:2.

Što reći dalje? U Dortmundu su dugo gubili, na kraju su preokretom slavili 1:3. I već sada su u osmini finala Lige prvaka.

"Sjajan je osjećaj imati 12 bodova nakon četiri utakmice. Fenomenalno je pobijediti ovako dobro momčad na njihovom terenu. Igrali smo slabo u prvom dijelu, gubili posjed olako, ali u drugom dijelu bili smo daleko bolji", rekao je kapetan Ajaxa Dušan Tadić, jedna od najiskusnijih.

Njegov "šef" Erik Ten Hag je nakon utakmice dodao:

"Dozvolili smo protivniku da bude bolji u prvom poluvremenu. Previše smo oklijevali u obrani, u posjedu lopte smo donosili pogrešne odluke. Primili smo gol s igračem više na terenu, to je nešto što se ne smije događati. Pokazali smo naš mentalitet i uzvratili kako treba. To nije lako protiv momčadi koja se brani i koja je opasna iz kontri. Ali pustili smo Gravenbercha da igra malo konzervativnije i unijeli novu energiju s Klaassenom i Kudusom. To je dobro ispalo. Čekali smo svoje šanse i pogodili u pravim trenucima", mišljenja je Erik Ten Hag.

Kopirati
Drag cursor here to close