5:0

Hajduk pobjedom nad Varaždinom do polufinala Kupa

Strijelci za Hajduk bili su Ismael Diallo (42), Filip Krovinović (45+3), Laszlo Kleinheisler (64), Josip Elez (67) i Marko Livaja (72-11m).
Sport / Nogomet | 27. 02. 2024. u 19:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Branitelji naslova pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa, igrači Hajduka plasirali su se u polufinale visokom 5-0 (2-0) pobjedom protiv Varaždina u četvrtfinalu igranom na Poljudu.

Strijelci za Hajduk bili su Ismael Diallo (42), Filip Krovinović (45+3), Laszlo Kleinheisler (64), Josip Elez (67) i Marko Livaja (72-11m).

Iako konačni rezultat sugerira kako je Hajduk lako stigao do pobjede protiv Varaždina i to tri dana nakon burnog remija u Varaždinu u prvenstvu, utakmica je mogla otići u potpuno drugom smjeru tijekom prvog poluvremena, javlja Hina.

Naime, Hajduk je imao jalovu inicijativu bez prigoda, dok je Varaždin u prvih pola sata dva puta tresao okvir gola svog domaćina te su ga milimetri dijelili od vodstva. Prvo je Postonjski odličnim udarcem sa 25 metara u 16. minuti zatresao gredu, da bi u 33. minuti Drožđek sa 11 metara pogodio vratnicu od koje se lopta odbila u Lučića, a zatim u polje.

Dvoboj je praktički odlučen u samoj završnici prvog poluvremena kada je Hajduk postigao dva gola. U 42. minuti je nakon ubacivanja Krovinovića Livaja nadviio svog čuvara, potom Boršić nije dobro očistio situaciju, a onda je Elez glavom vratio na pet metara gdje je utrčao Diallo i mirno spustio loptu u mrežu.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Krovinović je izborio slobodni udarac na 20-ak metara od vrata s desne strane, sam se prihvatio izvođenja te prebacio živi zid i zatresao mrežu nemoćnog Zelenike.

Hajduk je sredinom nastavka postigao još tri gola, u 64. minuti su Kleinheisler i Livaja odigrali lijepi dupli pas nakon kojega je Mađar upisao svoj prvi gol u dresu Hajduka.

Tri minute potom Elez je glavom s pet metara sproveo ubačaj Benrahoua u mrežu, da bi konačni rezultat postavio Livaja iz kaznenog udarca doduđenog nakon duela Pukštasa i Baa.

Ranije u utorak polufinale je izborila i Lokomotiva 1-0 pobjedom protiv Osijeka, dok će u srijedu igrati Rudeš - Rijeka i Dinamo - Gorica. 

Video: HAJDUK vs VARAŽDIN 5:0 (četvrtfinale, SuperSport HNK 23/24)
Kopirati
Drag cursor here to close