Traži se očitovanje HNS-a

Hajduk pustio kompilaciju audio snimki iz VAR sobe

"Odite u ku*ac svi zajedno!" čuje se glas nekog od sudaca nakon što Hajduk primi gol.
Sport / Nogomet | 27. 02. 2024. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Hajduka su najavili objavu izvanrednih vijesti u 15 sati te su u njima pustili kompilaciju audio snimki iz VAR sobe tijekom susreta 24. kola SuperSport HNL-a između Varaždina i Hajduka, a koji je završio 1:1.

U snimkama se može čuti konverzacija unutar VAR sobe kao i komunikacija s glavnim sucem Franom Jovićem.

Glavni VAR sudac bio je Ante Čuljak.

U dosta konfuznim razgovorima unutar VAR sobe kao i u komunikaciji s glavnim sucem, na Hajduk Digital TV-u prikazali su videosnimke tri, za njih sporne situacije iz utakmice, a sve prati audio konverzacija uključenih.

Prva sporna situacija, tvrde na Poljudu, jest ona kada Varaždin postiže vodeći pogodak, a tvrde da je tomu prethodio prekršaj na Marku Livaji.

Druga je situacija iz 61. minute kada nije dosuđen kazneni udarac za Hajduk zbog igranja rukom obrambenog igrača Varaždina, a treća kada je nakon dugotrajne provjere poništen gol Marka Livaje za vodstvo Hajduka od 2:1.

Hajduk je zatražio očitovanje od predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića te od Brune Marića, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a.

Navijači Hajduka nisu jedini koji smatraju da se radilo o prekršaju na sredini terena, istog je mišljenja bio i jedan od sudaca, otkriva komunikacija iz VAR sobe koju su objavili hrvatski mediji u utorak ujutro.

Snimke iz VAR sobe možete pogledati OVDJE i OVDJE.

"Vuče ga, vuče ga. Fran, Fran, pa je*ote, odi u ku*ac! Vuče ga. Zoveš ga za ovo, moraš ga zvati", govori jedan od sudaca, koji sugerira VAR sucu Anti Čuljku da pozove glavnog suca na pregled snimke.

"Odite u ku*ac svi zajedno!" čuje se glas nekog od sudaca nakon što Hajduk primi gol.

"Što si vidio, Fran, daj mi reci sad?" pita Čuljak, a Jović odgovara da je vidio obostrano povlačenje.

U VAR sobi su zatim usporili snimku, stavili fokus i zaključili da Jović ne treba pregledati situaciju te da je donio dobru odluku jer se vidi obostrano povlačenje.

Croatel, odgovorna za VAR u suradnji s HNS-om od 2019., negira curenje snimke.

Ističući profesionalnost, tvrde za Index.hr da nisu dostavili snimku te pozivaju nadležne da istraže distribuciju. Ne žele utjecati na regularnost natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close