Hajduk se i dalje traži

Jakobušić: Smjena Leke je i moj poraz

"Bila je ovo teška odluka, gledam na nju kao na svoj poraz. Ovo je jedina ispravna odluka, a ona je suprotno od onog što smo zagovarali, kontinuitet", rekao je u uvodu Jakobušić.
Sport / Nogomet | 24. 10. 2023. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hajduk je stigao prije tri godine. Prisutnima se tada obratio riječima:

"Došao sam jer želim moćan Hajduk, želim vratiti dignitet Hajduku. Potrebno nam je jedinstvo. Četiri godine u životu nije malo, imam svoj mandat završiti do kraja, moji ciljevi su najveći, u svakom segmentu. Da svaki zaposlenik ili igrač bude bolji".

Rezultatski Hajduk nije napravio neki veliki skok, kako u prvenstvu, tako i na međunarodnoj sceni. Treneri su dolazili i odlazili, puno toga se promijenilo. Ivan Leko je posljednji koji je smijenjen, Mislav Karoglan se vraća na klupu. Već uobičajeno, vrlo brzo je uslijedilo predstavljanje trenera. Prvi čovjek kluba, Lukša Jakobušić je također imao svoje izlaganje.

"Nisam mislio da ću se ponovno naći ovdje kad smo posljednji put bili ovdje i predstavljali Ivana. Zahvaljujemo mu se na dolasku, angažmanu i svemu što je dao. Bez ikakve fige mu se zahvaljujem. Bila je ovo teška odluka, gledam na nju kao na svoj poraz. Ovo je jedina ispravna odluka, a ona je suprotno od onog što smo zagovarali, kontinuitet", rekao je u uvodu Jakobušić.

"Ako želiš kontinuitet upravljanja, želiš i kontinuitet struke. Moram priznati da smo svi malo licemjerni, no najvažniji je kontinuitet procesa. Ne mislim da je dovođenje Leke bila pogreška, dobili smo kapetana Hajduka i legendu. Međutim, kao da smo negdje zapeli. No, to ne znači da je on loš trener. Znali smo kakva ima očekivanja kada je preuzeo momčad. Nije najbolje počeo, ali klub je stao iza njega. Ne mislim da nam je lani mogao donijeti titulu. Nismo za nju bili zreli kao klub. Drugo je percepcija.", dodao je Jakobušić.

Na press konferenciji predstavljanja novog trenera Mislava Karoglana, Mindaugas Nikoličius i Lukša Jakobušić odgovarali su i na pitanja o mogućem odlasku iz kluba.

"Bit ću neuspješan ako ne budemo prvi. Licemjerno je zagovarati kontinuitet, a mijenjati. Mene se može smijeniti. Leku je bilo jeftinije i lakše zadržati. Svi moramo preuzeti odgovornost. Ovaj model je najbolji za funkcioniranje. Kontinuitet će biti i nakon mene. Moja smjena ne bi bila problem, dapače, ako sam ja problem… Sve što je dobro za Hajduk, meni odgovara. Kad budem mislio da sam ja problem, neću biti tu", rekao je Jakobušić.

Kopirati
Drag cursor here to close