Ugovor života

Haaland potpisao ugovor s kompanijom Nike vrijedan 22.7 milijuna eura godišnje

Jedno vrijeme je koristio kopačke Puma, drugi put Adidas, ali se sada odlučio vratiti u društvo u kojem se već nalaze Kylian Mbappé, Marcus Rashford, Harry Kane, Kevin De Bruyne i Cristiano Ronaldo.
Sport / Nogomet | 04. 04. 2023. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Erling Haaland sjajni mladi napadač Manchester Cityja i reprezentacije Norveške je ovih dana potpisao ugovor. Netko će reći, ugovor života. Ne za neki klub, već za kompaniju. Norvežanin je potpisao ugovor po kojem se obvezao da će idućih deset godina nositi Nike kopačke za 22.7 milijuna eura godišnje. Haaland je odabrao američkog proizvođača želeći ići stopama svog idola Ronalda Nazaria, ali ga je debelo nadmašio. Engleski mediji pišu da je to najbogatiji sponzorski ugovor u povijesti nogometa.

Nije iznenađujuće, jer su Nike i Haaland surađivali još dok je ovaj imao 14 godina. Međutim, prošle godine je odlučio da neće obnoviti ugovor koji je istekao krajem 2021. Jedno vrijeme je koristio kopačke Puma, drugi put Adidas, ali se sada odlučio vratiti u društvo u kojem se već nalaze Kylian Mbappé, Marcus Rashford, Harry Kane, Kevin De Bruyne i Cristiano Ronaldo. Već je izašla posebna serija Force 9 kopački, koju potpisuje Haaland.

Neymar je 2020. godine potpisao ugovor s Pumom koji mu donosi oko 26 milijuna eura godišnje, Lionel Messi 2017. godine je potpisao s Adidasom ugovor na temelju kojeg inkasira oko 20 milijuna eura godišnje, dok Cristiano Ronaldo od Pume godišnje zaradi oko 17 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close