Norvežnin o treneru

Haaland: Guardiola je zastrašujući, ali volim kad urla na mene

Haaland je pobijedio s 352 glasa ispred Lionela Messija (227) i suigrača Kevina De Bruynea (225). Među prvih deset su i dva hrvatska reprezentativca. Luka Modrić je zauzeo sedmo mjesto s 33 boda, dok je Marcelo Brozović bio stepenicu niže s 20 bodova
Sport / Nogomet | 01. 09. 2023. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač Manchester Cityja Erling Haaland proglašen je najboljim igračem Europe u izboru Europske nogometne federacije. Norveški reprezentativac je u prvoj sezoni u Cityju osvojio Ligu prvaka, englesku Premier ligu i FA kup, a u 53 utakmice zabio je 52 gola. Istovremeno je Cityjev Pep Guardiola proglašen najboljim u konkurenciji trenera.

Haaland je pobijedio s 352 glasa ispred Lionela Messija (227) i suigrača Kevina De Bruynea (225). Među prvih deset su i dva hrvatska reprezentativca. Luka Modrić je zauzeo sedmo mjesto s 33 boda, dok je Marcelo Brozović bio stepenicu niže s 20 bodova.

Guardiola je izabran za najboljeg sa 602 boda, ispred Talijana Luciana Spallettija, koji je odveo Napoli do njegove prve titule u Serie A u 33 godine. Spalletti je na drugom mjestu sakupio 252 boda, dok je treći trener europskog doprvaka Intera Simone Inzaghi s 84 boda. Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić zauzeo je šesto mjesto s 49 bodova.

Tijekom ceremonije na kojoj je proglašen najboljim Haalanda su pitali o odnosu s Guardiolom. Točnije, pitali su ga tko je strašniji, njegov otac Alf-Inge Haaland ili njegov trener Guardiola.

"Dobro pitanje. Moram priznati da je Pep katkad zastrašujući. Ali takav zna biti i moj otac", odgovorio je Haaland pa dodao:

"To je nešto što mi se sviđa. Volim kad Pep urla na mene jer tako pokušava u moj mozak ugurati nešto čega ondje nema. Sviđa mi se to, uopće se zbog toga ne žalim. Od mene pokušava napraviti boljeg nogometaša."

Kopirati
Drag cursor here to close