Lijepe riječi

Haalandovi hvalospjevi o Gvardiolu

City je pobijedio 3:0 u prvom kolu Premiershipa kod Burnleyja, a na početku obrane naslova Gvardiol je od Guardiole dobio 11 minuta.
Sport / Nogomet | 13. 08. 2023. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Joško Gvardiol (21) debitirao je za Manchester City tjedan dana nakon što ga je najbolji klub na svijetu doveo iz Leipziga za 90 milijuna eura i tako ga učinio najskupljim braničem u povijesti. City je pobijedio 3:0 u prvom kolu Premiershipa kod Burnleyja, a na početku obrane naslova Gvardiol je od Guardiole dobio 11 minuta.

Navijali ga nazivaju Rolls Royceom, Haaland veličanstvenim

No, odigrao ih je tako da je i za tako kratko vremena dobio brojne pohvale navijača. Oni ga na društvenim mrežama nakon tih 11 minuta nazivaju "Rolls-Royceom", "draguljem", "dečkom koji istovremeno sjajno napada i brani", "jako brzim", "vrlo pouzdanim" te "top pojačanjem za budućnost".

Hvalospjevima na račun Gvardiola pridružio se i Erling Haaland. Fenomenalni Cityjev golgeter je s dva gola Burnleyju došao do 54. gola u 55 nastupa za klub, a nakon pobjede govorio je o novom suigraču: "Gvardiol je veličanstven. Naravno, riječ je o velikom pojačanju i igraču koji nam donosi jako puno kvalitete. Mlad je, tako da će City uživati u puno njegovih sjajnih godina u našem klubu. Mi u momčadi jedva čekamo sprijateljiti se s njim i uklopiti u ekipu".

Hrvatski i norveški fenomen su prije pola godine imali dva velika dvoboja

Haaland je početkom godine vodio velike bitke s Gvardiolom u osmini finala Lige prvaka. U prvoj utakmici u Leipzigu daleko bolji bio je hrvatski branič. Norveškog golgetera učinio je nevidljivim te zabio za 1:1. No, zato se Haaland na uzvratu s kamatama revanširao Gvardiolu. Pored njega je zabio čak pet golova za trijumf 7:0.

Kopirati
Drag cursor here to close