Norvežanini najbrži

Haaland do rekorda, Newcastle razbio Chelsea

Haaland je tako postao igrač koji je najbrže postigao 50 golova u povijesti lige prestigavši legendarnog napadača Manchester Uniteda Andyja Colea.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2023. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač Manchester Cityja Erling Haaland upisao se u povijesne knjige Premiershipa. Danas je ponovo bio strijelac u velikom derbiju protiv Liverpoola. Nakon odličnog prodora braniča Nathana Akea Nizozemac je lijepo uposlio Haalanda koji je imao dovoljno vremena da mirno plasira loptu iza golmana Allisona.

Haaland je tako postao igrač koji je najbrže postigao 50 golova u povijesti lige prestigavši legendarnog napadača Manchester Uniteda Andyja Colea. Njemu je za 50 ligaških golova bilo potrebno 65 utakmica, dok je Norvežanin taj pothvat ostvario u samo 48 utakmica.

Ipak, velikog slavlja na Etihadu nije bilo. Trent Alexander-Arnold je pogodio vrlo lijepo, n deset minuta prije kraja utakmice. Joško Gvardiol ostao je na klupi Cityja kod kojega u sastavu zbog ozljede nije bilo Matea Kovačića. Nakon završetka susreta došlo je u do manje gužve na terenu. Nakon što su Pep Guardiola i Jürgen Klopp čestitali jedan drugome, španjolskom treneru očito je nešto imao za reći centarfor Redsa Darwin Nunez koji se krenuo obračunati s njim. Ubrzo je intervenirao Klopp koji je odvukao svog igrača.

Newcastle je još jednom pokazao koliko može ove sezone. Na svom terenu je deklasirao Chelsea 4:1 koji i dalje izgleda jako loše za jednu ekipu u koju je utrošeno milijardu eura. Stradanje gostiju je počelo relativno rano. Nakon samo 13. minuta igre Newcastle je vodio golom Isaka. Kod navijača Chelseaja se probudila nada da bi njihov klub mogao nešto napraviti nakon što je Sterling izjednačio na 1:1.

Međutim, nakon sat vremena igre gosti su upali u jednu veliku rupu. U samo tri minute dva gola Newcastlea. Prvo ide dobra akcija
Gordona i Lascellesa koju je ovaj drugi završio golom. Samo što se krenulo s centra Thiago Silva pravi veliku grešku, poklon u gol
pretvara Joelinton. Recce James je u 73. minuti zaradio drugi žuti karton, dok je točku na i stavio Gordon sedam minuta prije kraja. Almiron je sjajno asistirao.

Burnley je nastavio svoju negativnu seriju. Ovo je već bio šesti poraz Vincenta Kompanyja i njegove ekipe. Tri boda na Turf Mooru je
uzeo West Ham. Da stvar bude gora, Burnley je vodio golom Rodrígueza do 86. minuti, a onda je prvo O'Shea matirao svog golmana, nakon čega je Souček u 91. minuti sve preokrenuo.

Najprijatnije iznenađenje danas je trijumf Lutona u malom gradskom derbiju. Dva gola su u ovom susretu došla u razmaku 72-74. minuta. Domaćini su poveli preko Mengija, dok su uzvratili golom Olisea. Na kraju je Crystal Palaceu presudio Brown golom sedam minuta prije kraja.

Elanga je vrlo rano, već u trećoj minuti savladao Verbruggena na golu Brightona, ali su onda gosti do poluvremena poveli. Strijelci su
bili Ferguson i João Pedro. Kada je isti igrač realizirao jedanaesterac, postalo je jasno kako Nottingham Forest teško može do bodova.
Gibbs-White jeste smanjio na 2:3, ali bolje od toga domaći nisu mogli.

Poraz nije mogao izbjeći niti Sheffield United. Bournemouth je posao završio jako rano, do 52. minute. Tavernier je bio dvostruki strijelac, jedan gol je dodao Kluivert. Domaći sastav je poraz ublažio preko McBurnieja.

Kopirati
Drag cursor here to close