Službeno

Gvardiol najskuplji branič svijeta

Chelsea je pretekao Real Madrid prema ukupnoj vrijednosti momčadi iako je iza njih razočaravajući početak sezone, a apsolutni dobitnik je - Brighton.
Sport / Nogomet | 09. 10. 2023. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premier liga prva je od pet najboljih liga na svijetu koja je ove jeseni dobila nove tržišne vrijednosti za svoje nogometaše na popularnom Transfermarktu, prenose Sportske novosti.

Najskuplja nogometna liga ima dva nova igrača "teška"100 milijuna eura (Rodri i Declan Rice), a čak 31 igrač doživio je porast tržišne vrijednosti za 10 milijuna eura ili više. Chelsea je pretekao Real Madrid prema ukupnoj vrijednosti momčadi iako je iza njih razočaravajući početak sezone, a apsolutni dobitnik je - Brighton.

Na terenu stvari ponovno idu dobro za Brighton. Krivulja tržišne vrijednosti momčadi Roberta De Zerbija također nastavlja ići prema gore. Evan Ferguson je s 35 milijuna eura skočio na 65, Kaoru Mitoma na 50, a Carlos Baleba na 20 milijuna eura.

S druge strane, jedina momčad koja je izgubila tržišnu vrijednost nakon ažuriranja je ona Manchester Uniteda. U prvi plan dolaze Antony čija je vrijednost pala na 50 milijuna eura (pad od 10 milijuna) i Jadon Sancho na 32 milijuna eura (pad od 13 milijuna), koji do sada nisu opravdali troškove transfera plaćenih za njih.

Povećanje vrijednosti osjetio je i hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol koji je u lipnju, još kao igrač RB Leipziga, vrijedio 75 milijuna eura, dok danas stoper Manchester Cityja vrijedi 80 milijuna eura.

Time se Gvardiol izjednačio sa svojim suigračem i partnerom u obrambenoj liniji, Rúbenom Diasom, i sada zajedno dijele prvo mjesto na ljestvici najskupljih braniča na svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close