Španjolski stručnjak

Guardiola: Kovačić je nevjerojatan, a Gvardiolom sam impresioniran

"Može igrati kao stoper, lijevi bočni, središnji veznjak... Ima ogroman utjecaj na našu igru".
Sport / Nogomet | 03. 10. 2023. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City u srijedu od 21 sat gostuje kod RB Leipziga u drugom kolu skupine G Lige prvaka. Trener Cityja Pep Guardiola na konferenciji za medije govorio je o hrvatskim reprezentativcima Mateu Kovačiću (29) i Jošku Gvardiolu (21). Španjolski stručnjak više je puta istaknuo kako je iznimno zadovoljan njihovim nastupima otkako su ljetos stigli iz Chelseaja odnosno Leipziga. Sada je učinio isto.

"Zadovoljan sam onime što je City napravio od Gvardiola. Nije imao puno vremena trenirati s nama, ali stvarno smo impresionirani. Može igrati kao stoper, lijevi bočni, središnji veznjak... Ima ogroman utjecaj na našu igru. Impresionirani smo onim što radi na terenu i izvan njega", rekao je Guardiola o Gvardiolu, koji je transferom od 92 milijuna eura postao najskuplji branič u povijesti.

"Kovačić i Julian Alvarez su nevjerojatni. Ne mogu očekivati više od njih ovako rano. Isto vrijedi za Jeremyja Dokua. Nekolicina igrača ovdje je sedam godina, točno znaju što trebaju raditi. Ja udahnem i oni naprave što je potrebno", izjavio je Guardiola, a prenosi Index.hr. Podsjetimo, Kovačić je doveden iz Chelseaja za 29 milijuna eura.

Otkako je potpisao četverogodišnji ugovor sa Cityjem, Kovačić je upisao osam nastupa, s tim da je imao problema s ozljedom. Također, na njegovu veliku minutažu utjecala je ozljeda Kevina De Bruynea jer se tako otvorio prostor za hrvatskog veznjaka. Gvardiol je potpisao na pet godina i dosad ima sedam nastupa.

Manchester City je u prvom kolu Lige prvaka, u kojoj brani naslov od prošle sezone, pobijedio Crvenu zvezdu 3:1. Leipzig, Gvardiolov bivši klub, istim rezultatom svladao je švicarski Young Boys.

Kopirati
Drag cursor here to close