Transfer karijere

Gvardiol je igrač Cityja! Romano: Gotovo je

"Gvardiol je uvjete sa Cityjem dogovorio prije mjesec dana", dodao je Romano u svojoj objavi na Twitteru.
Sport / Nogomet | 19. 07. 2023. u 19:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fabrizio Romano objavio je danas da je Joško Gvardiol novi igrač Manchester Cityja. Talijanski novinar specijaliziran za transfere objavio je da su se Leipzig i Manchester City konačno dogovorili oko odštete i da je Gvardiol već odradio prvi dio liječničkih pregleda.

"Gvardiol je uvjete sa Cityjem dogovorio prije mjesec dana", dodao je Romano u svojoj objavi na Twitteru, na kojem je redovito izvještavao o statusu Gvardiola i njegova transfera u City, koji bi hrvatskog reprezentativca trebao platiti oko 100 milijuna eura, a prenosi Index.hr.

Gvardiol će tako postati najskuplji stoper u povijesti nogometa, a City je s Leipzigom oko Gvardiola pregovarao tjednima. City je dugo nudio dosta manje od 100 milijuna eura, ali i puno bonusa, a sad se očito dogovorio s Nijemcima.

Dinamu više od 16 milijuna eura

Ovo je velika vijest i za Dinamo, kojem pripada 20 posto od razlike onoga što je Leipzig platio za Gvardiola i što će dobiti od sljedećeg transfera. Nijemci su 21-godišnjaka 2021. godine platili 18 milijuna eura, a ako za njega dobiju 100 od Cityja, Dinamu bi pripalo 20 posto od 82 milijuna eura, odnosno 16.4 milijuna eura.

Gvardiol je dosad za Leipzig odigrao 87 utakmica i upisao pet golova i tri asistencije. U međuvremenu je ušao i u hrvatsku reprezentaciju, za koju ima 21 nastup i dva gola, a s Leipzigom je osvojio dva njemačka kupa.

Kopirati
Drag cursor here to close