Odlučeno je

Dani Olmo potpisao novi ugovor, Dinamu se smiješe milijuni!

Poznati nogometni novinar također podsjeća na interes Liverpoola, te navodi da bi otkupna klauzula engleskom velikanu mogla biti posebno interesantna.
Sport / Nogomet | 01. 06. 2023. u 19:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ono što se u jutarnjim satima četvrtka najavljivalo, sada je i službeno. Dani Olmo ostaje u RB Leipzigu, klub je objavio da je bivši dinamovac španjolske putovnice produžio vjernost do ljeta 2027. godine, prenose sportske.hr.

Fabrizio Romano saznaje

To ne znači da će Olmo još četiri godine ostati u Leipzigu, jer Fabrizio Romano, poznati nogometni novinar nadodaje da je dogovorena i otkupna klauzula. U slučaju da netko od zainteresiranih klubova izdvoji 60 milijuna eura, moći će dovesti 25-godišnjeg ofenzivca. Ta se ugovorna stavka najviše tiče zagrebačkog Dinama.

Olmo je u siječnju 2020. otišao iz Maksimira u transferu vrijednom 29 milijuna eura, a Dinamo je dogovorio 20 posto od razlike idućeg transfera. Dakle, proda li se Olmo u narednom periodu za traženih 60 milijuna, zagrebački klub dobit će 20 posto iznosa od 31 milijun eura (razlika Leipzigove kupnje i eventualne prodaje Olma), odnosno nešto više od šest milijuna eura.

"Jako sam sretan što sam potpisao novi ugovor. I klub i ja imamo velike planove za budućnost i želimo ih ostvariti zajedno. Želim i dalje pomagati ovoj momčadi koja mi savršeno odgovara i nadam se da ćemo već u subotu u finalu uspjeti osvojiti njemački kup", rekao je Olmo nakon potpisa ugovora, prenosi sporklub.hr.

Englezi zainteresirani

Romano također podsjeća na interes Liverpoola, te navodi da bi otkupna klauzula engleskom velikanu mogla biti posebno interesantna. Kaže, Liverpool je poslao skaute na dvoboj Leipziga i Bayerna (3:1) u pretposljednjem kolu Bundeslige da bi nadgledali španjolskog reprezentativca.

Posljednjih mjeseci španjolski mediji mnogo su govorili o povratku u Barcelonu, ali uz ovakvu otkupnu klauzulu, teško da će se Katalonci usrećiti.

Kopirati
Drag cursor here to close