Manchester City igra sjajno u završnici sezone

Dok Haaland ruši rekorde, Guardiola tvrdi : Sada je sve u našim rukama

Haaland, koji igra svoju prvu sezonu u Premiershipu golom protiv Arsenala uspio je izjednačiti rekord star 71 godinu. On se odnosi na broj postignutih golova u engleskom prvenstvu igrača koji nije Britanac.
Sport / Nogomet | 27. 04. 2023. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City je najbolji kada je najvažnije. U završnici sezone. Momčad igra polufinale Lige prvaka, finale FA Cupa, u domaćem prvenstvu su stigli Arsenal s dvije utakmice manje. Nije nemoguće da sezonu zaključe sa upravo ova tri trofeja, jer igraju dobro, jer imaju "zvijer" na terenu - Haalanda.

"Bio je ovo važan, ali ne i odlučujući susret. Igrali smo dobro protiv suparnika kojeg poznajem i koji je još uvijek na vrhu. Znam da zvuči naivno kada to kažem, ali mi smo još uvijek iza njih, no sada je sve u našim rukama. Volio bih da su te dvije utakmice zaostatka već sad šest bodova u našem džepu, ali to još moramo osvojiti.

Haaland je protiv Arsenala svoj 33. gol u 29. ligaškoj utakmici sezone, što znači da je srušio rekord Premier lige u broju postignutih golova otkako se u njoj igra 38 utakmica. Do kraja natjecanja pred Cityjem je još sedam utakmica. Rekord je dosad s 32 gola držao Liverpoolov Mohamed Salah iz sezone 2017./2018. Da bi postao apsolutni rekorder po broju golova u jednoj sezoni engleskog prvenstva, nedostaje mu samo još jedan pogodak.

Taj rekord zajednički drže Andrew Cole i Alan Shearer, koji su zabili svaki po 34 gola u sezonama 1993./1994. (Cole), odnosno 1994./1995. (Shearer) kad su englesko prvenstvo igrala 22 kluba. Sezona je tad bila četiri utakmice duža.

Također, Haaland, koji igra svoju prvu sezonu u Premiershipu, golom protiv Arsenala uspio je izjednačiti rekord star 71 godinu. On se odnosi na broj postignutih golova u engleskom prvenstvu igrača koji nije Britanac. Dosad ga je s 33 gola držao Čileanac Jorge Robledo iz sezone 1951./1952.

Kopirati
Drag cursor here to close