Može li zamijeniti Stonesa?

Guardiola o Gvardiolu: Mora se dokazati, to još nisam od njega vidio

"Možda u budućnosti, tek mu je 21 godina", kazao je.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2023. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City ostao je bez jednog od najvažnijih igrača. John Stones ozlijedio se u utakmici Lige prvaka protiv Young Boysa, a Pep Guardiola potvrdio je da ga neće biti "neko vrijeme".

Stones je još prošle sezone dobio jedinstvenu ulogu u momčadi - iz zadnje linije u fazi napada prelazi u vezni red. Novinare je na konferenciji za medije uoči Cityjevog nedjeljnog gostovanja kod Chelseaja u Premier ligi zanimalo tko će zamijeniti Stonesa u toj ulozi i može li to učiniti Joško Gvardiol.

"Možda, ali to mora dokazati na treninzima i vježbama koje radimo. Ja to od njega još nisam vidio. Možda u budućnosti, tek mu je 21 godina. Kada je John (Stones) došao, nismo mislili da će moći to igrati, no tijekom osam godina prošli smo brojne treninge i sada je tu gdje jest", odgovorio je Guardiola te je govorio i o važnosti dovođenja mladih igrača poput Gvardiola:

"Ponekad dovodimo igrače poput Matea (Kovačića), ali uvijek nastojimo dovesti mlade igrače koji će ovdje izgraditi svoje ime u svijetu nogometa i to je iznimno važno - iz financijskih i sportskih razloga. Voljeli bismo i dalje imati legende koje su bile ovdje, ali vrijeme prolazi za sve, posebice za sportaše. Joško (Gvardiol), Jeremy (Doku), Rico (Lewis), a sada i Oscar Bobb, ti su igrači jako važni", istaknuo je Guardiola, a prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close