Katar 2022

Guardianova analiza ne vidi Vatrene visoko među favoritima SP-a

Glavni favoriti za naslov su Argentina pa Brazil. Najbolje plasirana europska reprezentacija na ovoj listi je Španjolska na trećem mjestu dok su aktualni svjetski prvaci Francuzi šesti. Između su Nizozemska i Njemačka. Hrvatska je 13., a Srbija 15.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2022. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utjecajni engleski The Guardian je, nakon što smo saznali ime i posljednjeg sudionika Svjetskog prvenstva koje će se krajem godine dogoditi u Kataru, napravio analizu i poredak favorita na osnovi posljednjih rezultata i trenutačne forme.

Prema ovoj analitici Belgijci su među favoritima Mundijala najbolje rangirana reprezentacija hrvatske skupine. Belgija je na osmom mjestu, Hrvatska je 13., Kanada 16. a Maroko 21.

Dvije južnoameričke reprezentacije su prema The Guardianu glavni favoriti za naslov - Argentina pa Brazil.

Najbolje plasirana europska reprezentacija na ovoj listi je Španjolska na trećem mjestu dok su aktualni svjetski prvaci Francuzi šesti. Između su Nizozemska i Njemačka.

O Hrvatima autori teksta kažu:

"Pali su od 2018., no ostavili su snažan dojam ovog mjeseca upečatljivim pobjedama u Danskoj i Francuskoj. Tolika je kvaliteta na raspolaganju Zlatku Daliću da će njegova spretna, tehnički izvrsna momčad uvijek imati šanse daleko dogurati. Problem je u tome što toliko toga još uvijek ovisi o igračima poput Luke Modrića (36) i 33-godišnjeg Ivana Perišića".

Što se tiče ostalih europskih reprezentacija, Danska je među favoritima svrstana na sedmu poziciju, Portugal na 9., a Engleska na 10. Senegal (11.) i Urugvaj (12.) također su ispred Hrvatske.

Reprezentaciju Srbije rangirali su kao 15. favorita Svjetskog prvenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close