Žalva Vrhovnom sudu

Grupno silovanje: Robinho se žalio, odvjetnici žele spriječiti devetogodišnji zatvor

Njegovi odvjetnici podnijeli su zahtjev Vrhovnom sudu kako bi ostao na slobodi dok se ne iscrpe svi mogući pravni lijekovi.
Sport / Nogomet | 21. 03. 2024. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obrana bivšeg nogometaša Robinha (40) žalila se brazilskom Vrhovnom sudu kako bi spriječila njegovo zatvaranje nakon što mu je sud odredio devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja u Italiji.

U srijedu navečer, u Brasiliji, suci Višeg suda pravde (STJ) su velikom većinom od devet od 11 glasova odlučili da bivši napadač može odslužiti zatvorsku kaznu u Brazilu, što je odluka koja stupa na snagu odmah. Njegovi odvjetnici podnijeli su zahtjev Vrhovnom sudu kako bi ostao na slobodi dok se ne iscrpe svi mogući pravni lijekovi.

Robinha je talijanski sud 2017. osudio na devet godina zatvora zbog grupnog silovanja počinjenog 2013., dok je bio igrač Milana. U vrijeme suđenja je bio u Brazilu. Kaznu je potvrdio Talijanski kasacijski sud u siječnju 2022, prenosi Hina.

Budući da brazilski Ustav ne dopušta izručenje svojih državljana, talijansko pravosuđe zahtijevalo je da Robinho služi kaznu u svojoj rodnoj zemlji, što je STJ prihvatio. Bivši reprezentativac koji je za Brazil odigrao stotinu utakmica uvijek je tvrdio da je nevin. Tvrdio je da je sa žrtvom imao "sporazumni odnos" u jednom milanskom noćnom klubu.

Karijeru je počeo u Santosu, a nastavio je igrajući za velike europske klubove, poput Real Madrida, AC Milana ili Manchester Cityja. Završio je karijeru 2020., nakon posljednjeg pokušaja povratka u Santos, s time da mu je ugovor raskinut prije no što je uopće zaigrao jer je klub pod pritiskom navijača i sponzora nakon presude za silovanje u Italiji.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close