Dani Alves

Slavnom brazilskom nogometašu započelo suđenje za silovanje

U pritvoru je od 20. siječnja prošle godine kada je istražni sudac donio rješenje o njegovu pritvaranju, što je bila jedina logična odluka s obzirom da Španjolska nema s Brazilom dogovor o izručenju,
Sport / Nogomet | 05. 02. 2024. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon više od godinu dana u španjolskom pritvoru, Dani Alves danas se pojavio pred sudom zbog optužbi za silovanje mlade djevojke koje se navodno dogodilo u noćnom klubu u Barceloni u noći s 30. na 31. prosinca 2022.

Bivši brazilski reprezentativac u pritvoru je od 20. siječnja prošle godine kada je istražni sudac donio rješenje o njegovu pritvaranju, što je bila jedina logična odluka s obzirom da Španjolska nema s Brazilom dogovor o izručenju, pišu Sportske novosti.

Alvesu prijeti od devet do 12 godina zatvora

Interes javnosti je neviđen! Čak 270 novinara akreditiralo se za suđenje koje je danas započelo na sudu u Barceloni. Ipak, svi će morati napustiti sudnicu kada na klupu za svjedoke sjedne žrtva navodnog silovanja. Alvesu, podsjetimo, prema španjolskom zakonu prijeti od devet do maksimalnih 12 godina zatvora.

U blizini sudnice viđena je i Alvesova obitelj, među njima i njegova majka koja je, usprkos sučevoj zabrani o objavljivanju bilo kakvih podataka koji bi mogli identificirati žrtvu, prije nekoliko dana javno objavila fotografije mlade žene. Kasnije ih izbrisala...

Alves, koji je u sudnicu stigao u bijeloj košulji, tenisicama i trapericama, na suđenju jedva da se pomaknuo. Kako piše Marca, Alves je sjedio prekriženih ruku i pognute glave...

Bio pod utjecajem alkohola

Nogometaš je prije suđenja izjavio da je bio pod utjecajem alkohola. Prema onome što se moglo čuti u izlaganju njegove obrane, upravo će to biti jedan od ključeva strategije njegovih odvjetnika. Ako sud odluči to uzeti u obzir, to bi mogla biti olakotna okolnost zbog koje bi moglo doći do eventualnog smanjenja kazne.

"Bez obzira na to kako slučaj završi, za mene je to već primjeran slučaj zbog načina na koji je započeo. Postoje neke javne osobe koje vjeruju da su iznad dobra i zla, koje misle da djevojci poput moje klijentice nitko ne bi vjerovao. Ima mnogo žena koje ne prijavljuju silovanje kad je riječ o javnoj osobi zbog problema na emocionalnoj i pravosudnoj razini. Ali vjerujem da će ovaj slučaj završiti osuđujućom presudom", kazala je Ester Garcia, odvjetnica žrtve.

 

Kopirati
Drag cursor here to close