Ram Bahadur Bamjan

Dječak Buda uhićen zbog optužbi za silovanje djevojčice

Policija ga je u srijedu izvela pred medije s lisicama na rukama i objavila kako je pokušao pobjeći….
Vijesti / Svijet | 10. 01. 2024. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kontroverzni nepalski duhovni vođa, poznat kao Dječak-Buda, uhićen je pod optužbom da je seksualno zlostavljao maloljetnicu i da je sudjelovao u nestanku najmanje četvorice sljedbenika iz njegovih kampova, obznanila je danas nepalska policija.

Mnogi Nepalci vjeruju da je Ram Bahadur Bamjan reinkarnacija Bude, rođenog na jugozapadu današnjeg Nepala pre 2.600 godina, dok su budistički učenjaci skeptični prema tvrdnjama Bamjana, prenosi AP.

Policija ga je u srijedu izvela pred medije s lisicama na rukama i objavila kako je pokušao pobjeći, skočivši kroz prozor s drugog kata kada su policajci došli da ga uhite, ali da nije uspio i da je priveden.

Pokazali su i gomilu nepalskih novčanica za koje su rekli da su ekvivalent 227.000 dolara, kao i druge strane valute u iznosu od 23.000 dolara, koje su zaplijenjene u Bamjanovoj kući u vrijeme uhićenja.

Foto: AP / Ram Bahadur Bamjan izveden pred javnost

Očekuje se da će Bamjan biti proveden pred sud u južnom Nepalu, gdje su se navodni zločini dogodili, kako bi se pojavio pred tamošnjim sucem.

Bamjan, koga sljedbenici zovu Dječak-Buda, postao je poznat u južnom Nepalu 2005. godine kada su mnogi povjerovali da je on sposoban da mjesecima, bez kretanja, meditira dok sjedi ispod drveta bez hrane i vode.

Ostao je popularan usprkos optužbama da je seksualno i fizički napadao svoje sljedbenike, piše AP.

Kopirati
Drag cursor here to close