Tek su na 16. mjestu League Two

Grimsby Town, četvrtoligaš, eliminirao Southampton

"Sreća po imamo VAR u FA Cupu. Ponosan sam što igram za ovaj klub. Kada igrate na ovoj razini nogomet, jednu ovakvu večer možete samo sanjati" rekao je dvostruki strijelac Gavan Holohan.
Sport / Nogomet | 02. 03. 2023. u 00:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pisali smo o tome kako su iznenađenja u FA Cupu moguća, nekada u većoj nekada u manjoj mjeri. Ove godine su do četvrtfinala stigla dva drugoligaša Burnley i Sheffiled United, ali i Grimsby Town koji je trenutačno tek na 16. mjestu League Two, znači četvrtoligaš.

Grimsby Town je po prvi put nakon 1939. godine izborio plasman među osam u ovom takmičenju, što su njegovi navijači koji ih je na St Mary'su bilo oko 4000 znali proslaviti.

Southampton je u velikoj krizi, momčad izgleda poprilično izgubljeno, ali je i u takvoj situaciji bila favorit. Međutim, u samoj završnici prvog dijela Lyanco je rukom blokirao ubacivanje Josha Emmanuela. Gavan Holohan je bio siguran izvođač jedanesterca. Ćaleta-Car je skrivio drugi vrlo brzo nakon pet minuta igre u nastavku, koji je opet realizirao Holohan, ali se iskuspio Duje golom za 1:2 u 65. minuti. Uspjeli su domaćini doći i drugog gola, Theo Walcott je pogodio na deset minuta prije kraja, ali je gol poništen zbog ofsajda. Oršić je igrao do 59. minute, Ćaleta-Car je odigrao cijelu utakmicu koja je čini još jednom potvrdila u kojem pravcu ide Southampton ove sezone.

"Sreća po imamo VAR u FA Cupu. Ponosan sam što igram za ovaj klub. Kada igrate na ovoj razini nogomet, jednu ovakvu večer možete samo sanjati" rekao je dvostruki strijelac Gavan Holohan.

Nogometaši Manchester Uniteda uspješno su obavili domaći posao iako su gubili protiv West Hama na kraju su slavili s 3:1. Svi su pogoci postignuti u drugom poluvremenu, a West Ham je poveo u 54. minuti golom Benrahme. No, od 77. minute do kraja susreta uslijedio je veliki preokret i čak su se tri lopte zakoprcale u gostujućoj mreži. Prvo je vlastitu mrežu pogodio Aguerd, u 90. minuti je sjajan pogodak dao 18-godišnji Argentinac Alejandro Garnacho, pogodivši za 2:1 iskosa s 15 metara, dok je sve okončano golom Freda u 95. minuti.

Po prvi put nakon dvadeset godina u četvrtfinalu je i Burnley. Vodeća momčad Championshipa je prolaz dalje osigurala u posljednjim trenucima utakmice, Roberts je zatresao mrežu Fleetwood Towna za 1:0.

Kopirati
Drag cursor here to close