Idu dalje četvrtoligaši, trećeligaši...

VIDEO I Ahmedhodžić strijelac, Grimsby Town prošao dalje

U osmini finala je Ahmedhodžićev Sheffield United. Oni su u ponovljenoj utakmici sredili momčad koja je poznatija po svom vlasniku, Ryanu Reynoldsu. Utakmica je odlučena u nadoknadi. Domaći su poveli golom upravo Ahmedhodžića.
Sport / Nogomet | 07. 02. 2023. u 23:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleski FA Cup je još jednom pokazao svu svoje draž, nepredvidljivost. Jer u petom kolu, odnosno osmini finala imamo jednog četvrtoligaša, Grimsby, jednog trećeligaša Fleetwood, te pet drugoligaša u ovom trenutku. To su Stoke, Blackburn, Bristol City, Burnley i Sheffield United. Od društva iz Premiershipa ostali su Manchester City, Manchester United, Brighton, Leicester, Leeds, Southampton, West Ham i Tottenham.

Ova lista će biti kompletirana nakon utakmice između Fulhama i Sunderlanda. Fleetwood Town je nakon četiri utakmice bez pobjede, uspio srušiti kandidata za Premiership, Sheffield Wednesday koji je zadnji put poražen u Championshipu još tamo u desetom mjesecu od Plymoutha. Ukupno je serija trajala 16 utakmica, u posljednjih pet susreta, mreža Sheffielda je bila netaknuta. Junak utakmice je bio Mendes Gomes koji pogađa glavom nakon sat vremena igre.

Burnley je pobijedio Ipswich 2:1, a Nathan Tella je dvaput pogodio za pobjedu, prvi 1. minuti te drugi u 94. minuti, na veliku radost menadžera Vincenta Companyja. U međuvremenu, Hirst je izjednačio u 11. minuti.

Grimsby Town je prvi put u osmini finala FA Cupa 1996. godine. Sve je odlučeno u prvom poluvremenu, a golove su postigli Clifton, Orsi-Dadomo i Amos. Grimsby će sada za suparnika imati prvoligaša Southampton. Grimsby je u ovom trenutku tek na 16. mjestu League Two, dok je Luton četvrti u Championshipu, međutim ta razlika se jednostavno nije osjetila na terenu.

U osmini finala je Ahmedhodžićev Sheffield United. Oni su u ponovljenoj utakmici sredili momčad koja je poznatija po svom vlasniku, Ryanu Reynoldsu. Utakmica je odlučena u nadoknadi. Domaći su poveli golom upravo Ahmedhodžića, nakon čega je utakmicu na početak vratio Paul Mullin u 60. minuti iz penala.
Kako je prva utakmica bila dramatična u svojoj završnici, tako je bila u ova. Billy Sharp i Sander Berge postigli su golove u sudačkoj nadoknadi za prolaz Sheffield United.

Video: Sheffield United v Wrexham 
Kopirati
Drag cursor here to close