Mnogi se iznenadili

Okrugli crveni karton, nije prvi put

Ono što je bilo posebno zanimljivo, to nije bio klasični crveni karton, već je bio okrugli. Uskoro je stiglo objašnjenje zašto je karton bio takav.
Sport / Nogomet | 30. 01. 2023. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednja utakmica vikend programa četvrte runde FA Cupa, ona između Wrexhama i Sheffield Uniteda je završila bez pobjednika 3:3. Jako puno uzbuđenja i preokreta, ništa neočekivano, kada je u pitanju Engleska, međutim jedan detalj je obilježio ovaj susret.

Onaj iz 71. minute, kada je sudac Whitestone pokazao crveni karton
gostujućem igraču Danielu Jebbisonu zbog incidenta koji se dogodio daleko od akcije. Ono što je bilo posebno zanimljivo, to nije bio klasični crveni karton, već je bio okrugli. Uskoro je stiglo objašnjenje zašto je karton bio takav.

"Okrugli kartoni originalno su uvedeni kako bi pomogli igračima koji ne raspoznaju boje, također ovaj oblik uveden je kako bi sucu dodatno olakšali posao pri izvlačenju kartona. Ovako ga može napipati u džepu i odmah znati koji karton izvlači", objasnio je jedan umirovljeni sudac na formu poslije utakmice.

Pojedini su se kasnije sjetili kako ovo nije bilo prvi put da je izvučen crveni karton ovog oblika i kažu kako je bivši premierligaški sudac Uriah Rennie nekada koristio kartone različitih oblika.

Kopirati
Drag cursor here to close