FA Cup

Građani i Sveci prošli u polufinale engleskog kupa

City prolazi u polufinale ovog natjecanja treću sezonu zaredom, a to mu je zadnji put uspjelo još prije Drugog svjetskog rata. Posljednji put Southampton se plasirao u ovu fazu natjecanja prije tri sezone.
Sport / Nogomet | 20. 03. 2021. u 23:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Manchester Cityja i Southamptona prvi su polufinalisti FA Cupa.

Prolaz su izborili pobjedama kod Evertona i Bournemoutha i sada im preostaje čekati tko će im pridružiti među četiri najbolja nakon sutrašnjih utakmica Chelseaja i Shieffield Uniteda, odnosno Leicestera i Manchester Uniteda.

Od dva današnja dvoboja, više je pažnje privlačilo gostovanje Cityja kod Evertona, gdje se mreže nisu tresle sve do 84. minute, a onda je glavom pogodio Gündogan, kojemu to je to bio 12 pogodak u 2021. godini.

U posljednjoj minuti regularnog vremena pobjedu Građana potvrdio je De Bruyne, koji je u igru ušao samo desetak minuta ranije. Inače, Everton je pružio vrlo dobar otpor u ovoj utakmici, ali nije uspio poentirati.

City prolazi u polufinale ovog natjecanja treću sezonu zaredom, a to mu je zadnji put uspjelo još prije Drugog svjetskog rata.

U ranijem terminu prolaz je izborio i Southampton, koji nije imao previše problema kod Bournemoutha, jedinog predstavnika Championshipa u četvrtfinalu.

Sveci su slavili pogocima Djenepa (37') i Redmonda (45', 59'), a još dva gola poništena su im nakon reakcije VAR-a.

Posljednji put Southampton se plasirao u ovu fazu natjecanja prije tri sezone.

Zbog FA Cupa ovog vikenda bila je Premier liga u drugome planu, a jedini susret, u večernjem terminu, odigrali su Brighton i Newcastle.

Brighton je u derbiju začelja razbio Newcastle s 3:0. Trossard, Welbeck i Maupay pobrinuli su se za potop Svraka na Falmeru.

Kopirati
Drag cursor here to close