Prvo kolo HNL-a

Gostujuće pobjede Slaven Belupa i Hajduka

Nakon završetka utakmice rehabilitacijski trener NK Istra 1961 Borja Zabala je dobio crveni karton iz razloga jer se unio u lice glavnom sucu i ujedno ga rukom lagano odgurnuo u predjelu glave. Navedeni incident desio se pri ulazu u tunel
Sport / Nogomet | 17. 07. 2022. u 23:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicama u Puli i Varaždinu kompletirano je prvo kolo HNL-a. Gosti su u nedelju uzeli šest bodova od devet koliko im je pripalo u ovom kolu.

Slaven Belupo je prošao gostovanje u Varaždinu na najbolji način. Domaći golman Oliver Zelenika je na kraju bio centralna figura. Branio je sjajno do 48.minute kada je i bolje mogao reagirati nakon šuta Kocijana koji je postigao taj gol vrijedan tri boda. Ukupno gledajući na kraju, Slaven Belupo je slavio zasluženo. U dresu Slaven Belupa nešto minuta su dobili Seid Behram i Matthias Fanimo. Behram je igrao od 87.minute, Fanimo je ušao nešto ranije, dvadeset minuta prije kraja utakmice.

Na Drosini je Hajduk slavio također, ali rezultatom 0:2. U završnici prvog dijela Grgić je centrirao, na vrhu peterca glavom je trznuo snalažljivi Melnjak i poslao loptu u mrežu. Gosti su slavili gol, domaći igrači su protestirali jer je u začetku akcije njihov igrač ostao ležati na terenu. Istra se uglavnom branila, tražila prilike iz nekih kontri, međutim, imala ih je vrlo malo. S druge strane, Hajduk je držao taj intenzitet, pritisak, koji je rezultirao i drugim golom.

Nakon sat vremena igre sve je bilo jasno, Livaja je nakon kornera pogodio za 0:2. Nakon utakmice je bilo burnu na putu prema svlačionicama.

U službenom zapisniku nakon utakmice navedeno je: "Nakon završetka utakmice rehabilitacijski trener NK Istra 1961 Borja Zabala je dobio crveni karton iz razloga jer se unio u lice glavnom sucu i ujedno ga rukom lagano odgurnuo u predjelu glave. Navedeni incident desio se pri ulazu u tunel".

Kopirati
Drag cursor here to close