Bundesliga

Gostujuća pobjeda Bayerna, Leipzig protutnjao Dortmundom

Šest kola prije kraja prvenstva vodi Bayern sa 66 bodova, Dortmund ima 57, a treći Leverkusen učvrstio se na poziciji s 51 bodom pobijedivši kod kuće Herthu Berlin s 2-1.
Sport / Nogomet | 02. 04. 2022. u 22:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bayern je u derbiju kod Freiburga pobijedio 4-1 i opet ima devet bodova više od Dortmunda.

No, nije da su Bavarci baš bili na izletu kod petoplasirane momčadi njemačke Bundeslige. Tek je u 58. minuti povratnik Leon Goretzka otključao vrata Freiburga za 1:0.

Za branitelja naslova pogađali Serge Gnabry (73), Kingsley Coman (82) i Marcel Sabitzer (90+6), a za Freiburg Nils Petersen u 63. minuti.

Hoffenheim je poražen kod kuće od Bochuma (1-2) u 28. kolu Bundeslige, a asistenciju za jedini gol domaćina ubilježio je Andrej Kramarić.

Kramarić je u 54. minuti namjestio gol Raumu za 1-1, no gosti su s dva gola Japanca Asama došli do važne pobjede.

Arminia Bielefeld i Stuttgart odigrali su 1-1, dok su Eintracht i Greuther Furth su igrali 0-0.

U derbiju 28. kola Bundeslige RB Leipzig je s 4-1 pobijedio u Dortmundu drugoplasiranu Borussiu, te tako pomogao Bayernu, koji šest kola prije kraja ima devet bodova prednosti.

Klub iz Istočne Njemačke je prohujao Dortmundom, s dva gola Konrada Laimera (21, 30) i jednim Nkunkua (57) vodili su s glatkih 3-0 sve do završnice.

Danny Mallen (84) smanjuje na 1-3, a samo dvije minute kasnije Dani Olmo prekrasnim udarcem postavlja konačnih 4-1.

Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu za goste.

Šest kola prije kraja prvenstva vodi Bayern sa 66 bodova, Dortmund ima 57, a treći Leverkusen učvrstio se na poziciji s 51 bodom pobijedivši kod kuće Herthu Berlin s 2-1.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close