Apotekari čuvaju vrh

Gosti dominirali, Bayer i dalje na vrhu

Na tabeli Bayer ima 22 boda, Stuttgart bod manje na drugom mjestu, dok je sastav iz Dortmunda treći s 20.
Sport / Nogomet | 21. 10. 2023. u 18:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Totalna dominacija gostujućih sastava u subotnjim utakmicama 8. kola Bundeslige. Samo je Freiburg uspio slaviti kao domaćin.
Kako su vodeći sastavi ostvarili pobjede, situacija se na tabeli barem u tom gornjem dijelu nije promijenila.

Bayer Leverkusen je nastavio svoju sjajnu priču pod vodstvom Xabija Alonsa. Gosti su poveli već u 13. minuti kada se Boniface odlično snašao s Frimpongom koji je uspio svladati drugog golmana Wolfsburga Pervana. Do odmora Wolfsburg Nike Kovača se vratio u igru, Lacroix je pogodio nakon kornera. Gol za četvrtu vezanu
pobjedu Bayera pobrinuo se Grimaldo. Josip Stanišić je bio u početnoj postavi Bayera i igrao do 88. minute. Lovro Majer je za Wolfsburg igrao od 71. minute, ali nije uspio donijeti preokret.

Navijači Stuttgarta također uživaju na početku ove sezone. Danas su Guirassy i društvo prošli neokrznuti gostovanje kod Union Berlina. Gvinejac Guirassy igra u formi života, ali je zabrinuo svoje obožavatelje. Naravno, ne zbog činjenice da je doveo Stuttgart u vodstvo u 16. minuti, niti zbog činjenice da je zabio svoj 14. gol ove sezone u osam bundesligaških susreta. Guirassy se ozlijedio u 30. minuti, potom je ustupio mjesto Undavu. Pobjedu su potvrdili Silas u 80. minuti, a osam minuta kasnije strijelac je bio i Undav.

RB Leipzig je kao gost relativno lako slavio protiv Darmstadta 3:1. Leipzig je poveo vrlo rano, nakon samo pedesetak sekundi igre golom Opendea. U 24. minuti Forsberg je sjajno izveo slobodan udarac i udvostručio vodstvo svoje momčadi. Domaći se nisu predavali, vratili su se u igru pogotkom Kempe iz kaznenog udarca u 32. minuti, no Leipzigu je bilo puno lakše kada se preko Opende u 72. minuti vratio na +2. Dani Olmo za RB Leipzig ušao je u 80. minuti. Matej Maglica je odigrao cijelu utakmicu za Darmstadt, dok je Bartol Franjić ostao na klupi.

Istim rezultatom je završio susret Hoffenheima i Eintrachta. Domaćini su dobro krenuli, poveli preko Beiera već u trećoj minuti. Međutim, vrlo brzo ekipa iz Frankfurta je preokrenula golovima Marmousha u 11. i Knauffa u 23. minuti. Trijumf je u 45+3. minuti potvrdio je Skhiri.

Čast domaćih ekipa je spasio Freiburg iako su i u ovom susretu gosti vodili. Bochum je poveo, u 15. minuti pogodio je Paciencia. Do poluvremena domaći su preokrenuli loptu, prvo je u 26. pogodio Doan, a u 47. Griffo iz jedanaesterca.

Na tabeli Bayer ima 22 boda, Stuttgart bod manje na drugom mjestu, dok je sastav iz Dortmunda treći s 20.

Kopirati
Drag cursor here to close