Liga prvaka

Golijada na Etihadu: City svladao Real u utakmici sa sedam golova

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka nogometaši Manchester Cityja su na Etihadu svladali madridski Real rezultatom 4:3.
Sport / Nogomet | 26. 04. 2022. u 22:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani su nadigrali Kraljevski klub, posebno u prvome dijelu, ali nose samo pogodak prednosti na uzvrat u Španjolskoj.

Već na samom startu utakmice bilo je jasno da nas očekuje prava poslastica – De Bruyne je zabio u drugoj minuti.

Mahrez je na desnoj strani u karakterističnom stilu zalomio prema sredini. Varkom tijela je izbacio Modrića, primijetio sjajno utrčavanje De Bruynea koji se ubacio ispred Carvajala i u padu glavom pospremio loptu u mrežu.

Samo devet minuta kasnije City je udvostručio vodstvo – gol za 2:0 zabio je Gabriel Jesus, koji je, leđima okrenut, zavrtio Alabu i matirao Courtoisa..

Real se budi u 33. minuti kada je prednost Građana prepolovio Karim Benzema. Modrić je klizećim startom izborio loptu, Mendy ubacio, a francuski napadač ljevicom iz voleja vješto pogodio mrežu.

U 53. minuti Foden je zabio za 3:1. Domaćin je probio desnu stranu, loptu je u srce 16-erca ubacio Fernandinho, a Foden glavom zakucao loptu u mrežu za potpuno zasluženih 3:1.

Međutim, Vinicius Junior je samo dvije minute kasnije smanjio na 3:2. 

Mladi Brazilac  je na lijevoj strani propustio loptu kroz noge koja je prošla i kroz noge Fernandinhu, nastavio je zatim trk u kazneni prostor pa elegantno zabio za 2:3 samo dvije minute nakon Fodenovog gola.

Guardolin sastav se vratio na dva gola razlike u 74. minuti. Kroos je na rubu kaznenog prostora srušio Zinchenka, sudac je pustio prednost, a Bernardo Silva pokupio loptu, i potegnuo u prve rašlje. Courtois je samo iznenađeno ispratio loptu.

Konačnih 4:3 postavio je Benzema s bijele točke, svojim drugim golom na susretu.

Laporte je nakon centaršuta igrao rukom u 16-ercu, a penala se prihvatio Benzema. Ederson je krenuo u lijevu stranu, a francuski napadč panenkom osigurao napeti uzvrat u Španjolskoj.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić napustio je igru u 79. minuti kada ga je zamijenio Ceballos.

Uzvrati susret u Madridu na rasporedu je 4. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close