Odmor

Real čuva Modrića za City

Vodeća momčad španjolskog prvenstva Real Madrid u srijedu gostuje kod devetoplasirane Osasune, pa već u utorak kod engleskog prvaka Manchester Citija.
Sport / Nogomet | 19. 04. 2022. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Realov trener Carlo Ancelotti odmarat će kapetana hrvatske reprezentacije Luku Modrića u srijedu tijekom prvenstvene utakmice kod Osasune kako bi svjež nastupio idući tjedan protiv Manchester Cityja u polufinalu Lige prvaka, piše Hina.

"Modrić je jedan od igrača koji pomalo osjeća umor, pa ću ga sutra odmoriti. Sutra neće igrati", izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu.

Modrić, s 36 godina najstariji igrač Real Madrida, u nedjelju je odigrao 81 minutu u pobjedi 3-2 nad Sevillom u gostima, dok je prethodno u utorak na domaćem terenu bio proveo 120 minuta u porazu 2-3 od Chelsea. U produžetku je "Kraljevski klub" izborio polufinale Lige prvaka jer je u prvoj utakmici slavio 3-1.

Vodeća momčad španjolskog prvenstva Real Madrid u srijedu gostuje kod devetoplasirane Osasune, pa već u utorak kod engleskog prvaka Manchester Citija.

Ancelotti je poručio da će protiv Osasune tražiti pobjedu kojom bi se primaknuo osvajanju naslova prvaka.

"Pobjedom protiv Osasune, a zatim i doma protiv Espanyola, osvojili bi smo naslov. Ne trebam biti matematičar da bih to znao", rekao je Ancelotti.

Kod Osasune, za koju je hrvatski napadač Ante Budimir zabio četiri gola u zadnje četiri utakmice, neće moći računati niti na Modrićevog kolegu na sredini terena.

"Casemiro je imao manjih problema na treningu. Također i (napadači) Jović te Mariano što ih sprečava da igraju u ovoj utakmici. Ali idući tjedan bi sva trojica trebala biti spremna protiv Citija", rekao je Ancelotti.

Video: Luka Modric: 20 Ridiculous Things No One Expected

Real Madrid ima 15 bodova prednosti u odnosu na pratitelje Barcelonu, Sevillu i Atlético. Do kraja prvenstva je šest kola.

Modrić je ove sezone odigrao 38 utakmica tijekom kojih je upisao devet asistencija i zabio tri gola. Ancelotti ga je bio odmarao i 9. travnja protiv Getafea, tri dana uoči uzvratne utakmice protiv Chelsea. Real Madrid je bez Modrića bio pobijedio 2-0 susjeda iz predgrađa Getafe.

U listopadu su Real Madrid i Osasuna bili odigrali 0-0 na madridskom stadionu Santiago Bernabéu.

Budimir kaže kako će njegova momčad dati maksimum pred domaćom publikom u Pamploni.

"Ući ćemo u utakmicu s elanom pa vidjeti oko 23.30 sati koji će biti rezultat svega toga. Veselimo se. Dat ćemo sve od sebe kao i u prvoj utakmici kada smo odigrali 0-0 i uzeli bod", rekao je Budimir za Hinu.

Kopirati
Drag cursor here to close