Očekivano, ludnica u Engleskoj

Gol Perišića, povratak Southamptona

Obojica trenera su morali puno mijenjati u relativno ranoj fazi utakmice. S jedne strane su se ozlijedili Richarlison i Ben Davies, s druge Armel Bella-Kotchap i Jan Bednarek. I kako obično bude, svoju priliku je iskoristio Perišić.
Sport / Nogomet | 18. 03. 2023. u 19:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak 17 pogodaka palo je u popodnevnom subotnjem programu 28. kola engleskog Premiershipa

Aston Villa igra sve bolje u posljednje vrijeme. U zadnje četiri utakmice momčad trenera Emeryja je upisala tri pobjede uz jedan remi. Nakon Evertona, Crystal Palacea, Villa je danas sredila Bournemouth 3:0. Iako daleko od toga da je utakmica bila onakva kakav je rezultat bio na kraju. Jer je rezultatski bila otvorena do deset minuta prije kraja. Douglas Luiz je osigurao početnu prednost domaćem sastavu ranim golom u sedmoj minuti, a onda su u finišu Ramsey i Buendía potvrdili slavlje Aston Ville.

Sjajnu utakmicu su odigrali Southampton i Tottenham. Obojica trenera su morali puno mijenjati u relativno ranoj fazi utakmice.
S jedne strane su se ozlijedili Richarlison i Ben Davies, s druge Armel Bella-Kotchap i Jan Bednarek. I kako obično bude, svoju priliku je iskoristio Perišić koji je ušao u 37. minuti. Ipak, prije gola Perišića Pedro Porro je osigurao vodstvo gostima, koje je anulirao Adams.

Nakon toga činilo se gosti sigurno grabe prema pobjedi. Kane je zabio za 1:2, Perić je povisio na 1:3, ali tu nije bio kraj uzbuđenjima na St Mary'su. Samo tri minute kasnije iskusni Walcott zabija i vraća Southamptonu nadu. Stvarali su domaći igrači pritisak i na kraju su za svoj trud nagrađeni kasnim golom Ward-Prowsea iz penala u 93. minuti. Penal je dosuđen nakon duela Pape Sarra i Maitland-Nilesa.

Uzbuđenja je bilo i u duelu Wolverhamptona i Leeds Uniteda. Jack Harrison je pogodio rano, već u šestoj minuti za vodstvo Leedsa.
Gosti su prednost udvostručili nakon četiri minute igre u nastavku. Luke Ayling je iskoristio činjenicu da ga je obrana Wolvesa ostavila samog. Kad je Kristensen pogodio za 1:3, činilo se kako Wolverhampton diže bijelu zastavu, ali ovo je ipak Engleska.

Castro Otto i Matheus Cunha do 73. minute vraćaju Wolverhampton u život. Domaćini su tražili način da dođu do poravnanja, ali je nada nestala onog trenutka kada je Otto dobio crveni karton u 84. minuti. Zbog starta nad Aylingom. Točku na i je stavio Rodrigo golom u 97. minuti. Usput, Nunes je zaradio također crveni karton.

Leicester City izvukao bod u duelu s ove sezone sjajnim Brentfordom. Jensen je osigurao početnu prednost Brentfordu, ali je Barnes poravnao u 52. minuti. Veznjak Shandon Baptiste ušao je u igru u 75. minuti, ali je do kraja utakmice sakupio dva žuta kartona za odlazak pod tuš.

Kopirati
Drag cursor here to close