Girona ipak na vrhu tabele

Gironi mršavi bod, Valencija na krilima Diega Lópeza

Valencija je do osme pobjede u ovoj sezoni došla na krilima mladih snaga. Prije svega Diega Lópeza koji je bio najbolji pojedinac susreta.
Sport / Nogomet | 14. 01. 2024. u 18:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se Real Madrid i Barcelona pripremaju za utakmicu Superkupa, Girona odrađuje obveze u prvenstvu. U prvom današnjem susretu 20. kola La Lige, protivnik je bila Almeria u gostima. Mnogi su očekivali sigurnu pobjedu s obzirom na to da se Almeria nalazi u donjem dijelu tabele, ali su do kraja utakmice mreže ostale netaknute.

Almeria je imala više prilika, imala je i igrača više, međutim potvrdila je svoje muke s privođenjem posla kraju i morala se zadovoljiti bodom. Girona je pak očekivala više, ali je i s ovim bodom preuzela prvu poziciju ispred Real Madrida koji ima utakmicu manje.

Ako golova nije bilo u prvoj, jeste u drugoj utakmici. Valencija je do osme pobjede u ovoj sezoni došla na krilima mladih snaga. Prije svega
Diega Lópeza koji je bio najbolji pojedinac susreta. Postigao je jedan i još asistirao dva puta u slavlju njegove ekipe kod Cadiza 1:4. U ranoj fazi utakmice López je proigrao Huga Duru, najboljeg klupskog strijelca ove sezone.

Cadiz je se vratio golom Rubéna Alcaraza s bijele točke, što je bio rezultat prvog poluvremena. U nastavku tri gola Valencije. Prvo je kontru završio López u 52. minuti, nakon čega su gosti u dubokoj sudačkoj nadoknadi završili posao golovima Javija Guerrera i Jesús Vázqueza. Ovo je bila prva pobjeda Valencije u gostima kod Cadiza nakon studenog 2005. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close