"Muče se"

Gazzetta prozvala Kovačića i Gvardiola

Sport / Nogomet | 08. 12. 2023. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Croatiansports.com / Joško Gvardiol i Mateo Kovačić

Gazzetta Delloo Sport, talijanski dnevnik svjetskog glasa, u velikom tekstu o krizi Manchester Cityja samo par mjeseci nakon što je suvereno osvojio englesku i europsku titulu, ističe dva Hrvata koja je City ovog ljeta skupo platio.

"Čak i Gvardiola plače"

Pod naslovom "Čak i Gvardiola plače. Ovo su uzroci krize Cityja", Gazzetta piše: "Da, u problemu smo."

Ovo je izjavio Pep Guardiola nakon što je Aston Villa uradila Cityju ono što on inače čini suparnicima. Nije ga pobijedila (1:0), nego ga je razbila.

Nakon remija protiv Chelseaja, Liverpoola i Tottenhama, porazom kod Ville je City već četvrtu utakmicu zaredom bez pobjede, prenosi Index.hr

To mu se posljednji put dogodilo u travnju 2017. Zato je City tek četvrti, sa šest bodova manje od lidera Arsenala, ali više od toga brine što je primio čak 17 prvenstvenih golova, što mu je najgori skor u prvih 15 utakmica još od 2009."

Gazzetta navodi tri glavna razloga za veliki pad donedavno nedodirljivih: "Premala momčad, kupnje pogrešnih igrača i nepostojanje zamjene za Rodrija" te razlaže:

"Kod Ville se najbolje vidjelo koliki je to problem Cityju. De Bruyne je ozlijeđen, kao i Doku, Rodri i Grealish i Pep je zato na klupi imao tek osam ljudi umjesto devet, ali su mu čak dvojica od njih bili golmani. Tako da nije imao koga uvesti".

Prozvali Kovačića

Što se tiče igrača koje je Pep ljetos doveo kako bi osnažio ionako dominantnu momčad, Gazzetta pod podnaslovom "Pogrešne kupnje?" piše:

"Do sada se od njih četvero samo Jeremy Doku pokazao kao pojačanje. Mateo Kovačić plaćen je Chelseaju 29 milijuna eura i nije uspio postati starter, ali čak ni prva zamjena u vezi. Pep je svjestan kako mu Hrvat nije dobra zamjena za ključnog Rodrija.

Kovačić nije ni čistač obrane ili njena poveznica s veznim redom, ali ni veznjak koji bi igrao bliže golu kao dodatni napadač, a posebno ne oboje.

Koliko Guardiola vjeruje Kovačiću pokazuje i što mu pretpostavlja braniča Johna Stonesa ili klinca Rica Lewisa. Što se tiče novih veznjaka, još gora situacija je s Matheusom Nunesom, koji je iz Wolverhamptona doveden za 62 milijuna eura. On je u nešto više od dva mjeseca sakupio ukupno 66 minuta.

Što se tiče igrača kojeg je City učinio najskupljim braničem ikada, Gazzetta je jako kratka i jasna: "Joško Gvardiol, plaćen 90 milijuna eura, također se jako muči u obrani."

Gazzetta ističe Kovačića i u dijelu o kojem piše o ovisnosti Cityja o Rodriju:

"Guardiola nema dostojne zamjene za igrača koji savršeno povezuje obranu i napad. Hrvat ga je do sada uvjerio samo u to kako on nije pravi čovjek za uloge koje perfektno igra Španjolac". 

Kopirati
Drag cursor here to close