Afera postaje sve veća

Galtier bi mogao u zatvor

Policija trenutno pregledava sve dokaze, a RMC piše da je najvjerojatnija kazna za Galtiera, ako se navodi pokažu tačnima, ona od tri godine zatvora i 45 hiljada eura finansijske kazne.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2023. u 01:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedan veliki klub u završnici sezone ima velikih problema. Radi o PSG-u u kojem nisu sigurni kako će slika izgledati naredne sezone. Što će biti s Messijem, dok je novi problem i trener Christophe Galtier našao se na udaru francuske javnosti nakon što je otkriven e-mail u kojem ga je bivši sportski direktor Nice Julien Fournier optužio da je od njega zahtijevao da za Nicu ne igraju crnci ili muslimani.

Ugledni francuski novinar Romain Molina plasirao je u javnost uznemirujuće detalje iz vremena kada je bio trener prve momčadi Nice. Prema navodima Galtier se tada žalio predsjedniku kluba na preveliki broj tamnoputih igrača i pripadnika muslimanske vjeroispovijesti, posebno ususret mjesecu Ramadanu. Galtier je tražio od svojih igrača da ne poštuju post tijekom Ramadana na što je posebno uznemireno reagirao igrač Nice Jean-Clair Todibo.

"Jučer sam otišao u restoran i svi su došli i rekli mi da imamo crnu ekipu. Morate shvatiti u kojem smo mi gradu, a ova ekipa ne predstavlja ni ono što ljudi žele, niti ja“, riječi Christophera Galtiera prema Molini.

Nakon istrage koju je pokrenuo predsjednik Paris Saint-Germaina Nasser Al-Khelaifi u priču se uključila i policija. RMC Sport objavio moguću kaznu za Galtiera. Zaposlenici Nice su navodno potvrdili da je spomenuti e-mail postojao i da je sve bilo kako je u njemu opisano.

Policija trenutno pregledava sve dokaze, a RMC piše da je najvjerojatnija kazna za Galtiera, ako se navodi pokažu tačnima, ona od tri godine zatvora i 45 hiljada eura finansijske kazne.

Kopirati
Drag cursor here to close