Radi se punom parom

Gabeljani slažu tim za još agresivniji napad na Premijer ligu

Dosta nogometaša je napustilo Gabelu, a novopristigli su većinom igrači sa premijerligaškim iskustvom.
Sport / Nogomet | 18. 07. 2022. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su kroz Izbornu skupštinu formirali novu upravu kluba i još jednom potvrdili ambicije i težnju da GOŠK odvedu na višu razinu, Gabeljani su počeli slagati i igrački kadar za sljedeću sezonu. Trener Denis Ćorić je već nakon nekoliko kola sa ekipom govorio da postojeći kadar nije dovoljan za napad na Premijer ligu, a ovoga ljeta je klub krenuo u rekonstrukciju.

Dosta nogometaša je napustilo Gabelu, a novopristigli su većinom igrači sa premijerligaškim iskustvom.

Konkretno u Gabelu je stiglo sljedećih sedam igrača: desno krilo Nihad Šero (Goražde), napadač Esmir Hasukić (Radnik Bijeljina, koji je nastupao i za Zvijezdu te Slobodu), stoper Riad Šuta (nastupao za Zrinjski i Posušje), desni bek Dejan Zarić (Bratstvo, nosio i dres banjalučkog Borca), zadnji vezni Aleksandar Radulović (prvak sa Zrinjskim 2016. godine), desni bek Siniša Dujaković (stigao iz Kozare, a nastupao i za banjalučki Borac s kojim je dva puta osvajao naslov pobjednika Premijer lige) i Adnan Hrelja (tri puta osvajao naslov prvaka Prve lige FBiH, sa Mladosti DK, Slogom Simin Han i konjičkim Igmanom).

''Idući tjedan je u planu da dovedemo još četiri – pet igrača. Dovodimo ciljana pojačanja, želimo igrače koji su nastupali u Premijer ligi, imaju kvalitetu i iskustvo'', kazao je za Dnevni list predsjednik GOŠK-a Lujo Ilić.

Od ranije su najavili u klubu da su svakako cilj još dva veznjaka, te po jedan stoper i napadač.

Prema dosad dovedenim nogometašima u sastav očito je da će GOŠK sljedeće sezone još agresivnije krenuti po Premijer ligu. Euforiju ne želi trener Ćorić koji ''spušta loptu na zemlju''.

''Pojačanja ne moraju ništa značiti, treba tu ekipu uigrati, ali mislim da imamo vremena da sve to složimo. Nema mjesta euforiji, treba uvijek biti čvrsto na zemlji. Uvijek ću to govoriti, treba ići stepenicu po stepenicu'', poručio je Ćorić.

GOŠK će novu pripremnu utakmicu (poslije poraza od Sarajeva na Koševu sa 6:0) igrati u subotu (18 sati) u Gabeli protiv novog člana Druge lige FBiH Jug, Kruševa. 

Start u Gračanici

Prvenstvo u Prvoj ligi FBiH počinje 13./14. kolovoza, a GOŠK će predstaviti novu ekipu u Gračanici protiv Bratstva. Prvu domaću utakmicu igraju u 2. kolu (20./21. kolovoza) kad će ugostiti Gradinu iz Srebenika.

Poslije toga gostuju Zvijezdi, dočekuju Travnik, a potom gostuju debitantu u ovom rangu, Stupčanici iz Olova. Jesenski dio prvenstva završava 19./20. studenog, a GOŠK će biti domaćin kakanjskom Rudaru.

Pripreme na Kupresu

GOŠK će trenirati u Gabeli do 24. srpnja, nakon čega ekipa ide na osmodnevne pripreme na Kupres. Poslije toga slijede dva tjedna u Gabeli i tempiranje forme za početak prvenstva.

''Liga će biti puno jača nego prošle sezone, tu su Zvijezda i TOŠK koji su se dobro pojačali, Budućnost po meni ima izvrsnog trenera i ekipu, tu su starosjedioci kao Bratstvo, Rudar i još par ekipa. Ali nećemo se opterećivati, niti me to zanima puno, fokusiran sam na svoju ekipu i na to da se mi što bolje spremimo'', poručio je Ćorić.

Kopirati
Drag cursor here to close