Bez iznenađenja u Premiershipu

Arsenal na vrhu, Burnley napokon slavio na svom terenu

Gol Sake bio je stoti Arsenala u svim takmičenjima kada je u pitanju kalendarska 2023. godina.
Sport / Nogomet | 02. 12. 2023. u 18:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal ostaje na vrhu tabele Premiershipa. Nakon uvodnih 15 minuta izgledalo je da bi Wolverhampton mogao doživjeti potop. Na kraju je to bila utakmica neizvjesna do kraja.

Arsenal je krenuo u svom stilu furiozno. Saka je počeo akciju u šestoj minuti, Tomiyasu je asistirao, dok su se igrači Wolverhamptona borili da zaustave reprezentativca Engleske, ali nisu uspjeli. 

To je bio stoti gol Arsenala u svim takmičenjima kada je u pitanju kalendarska 2023. godina. Respektabilno dostignuće, budući da je prethodno tako nešto pošlo za nogom samo Manchester Cityju
(137 golova), Real Madridu (119), Bayernu (111) i Bayer Leverkusenu (110).

U 13.minuti smo vidjeli sjajnu akciju, nakon četiri dodira
Ødegaard je pogodio za 2:0. Do kraja poluvremena je još Martinelli pogodio stativu. Prvi udarac u okvir gola Arsenala, gosti su uputili u 53. minuti. Još jednom se tresao okvir gola, nakon šuta Eddieja Nketiaha. Činilo se kako je pitanje vremena to trećeg gola Arsenala, ali je onda Zinchenko izgubio loptu u opasnoj zoni, Semedo je dodao a Matheus Cunha zabio za 2:1. Bilo je malo panike i gužve u sudačkoj nadoknadi, ali je ostalo 2:1.

U direktnom obračunu klubova koji se bore za opstanak Burnley je deklasirao Sheffield United. Nakon preciznog centaršuta Charlieja Taylora glavom pogađa Taylor, najbrži gol ove sezone u Premiershipu. Posuđeno krilo Jacob Bruun Larsen udvostručio je vodstvo hladnom završnicom nakon što je uhvatio dugu loptu Dara O'Shea. Posao domaćina je bio olakšan nakon crvenog kartona McBurniea u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

U kratkom razdoblju Amdouni i Koleosho su riješili sve dileme, dok je konačnih 5:0 postavio Brownhill. Tri gola igrači Burnley su postigli za sedam minuta. Ovo je prva domaća pobjeda Kompanyja kao trenera Burnleya i jedna od dvije najuvjerljivije posljednjeplasiranog tima na tabeli u povijesti Premiershipa.

Brentford je opravdao očekivanja protiv Lutona. Maupay i Mee su osigurali vodstvo domaćina do 56. minute. Nadu gostima je dao Brown golom u 76.minuti. Međutim, sve dileme oko pobjednika su nestale nakon gola Baptiste u 81. minuti

Kopirati
Drag cursor here to close